Zombie: Ostrov smrti (2006)

5%
Co k tomuhle dílku říct? Špatný film se vším všudy. Bez nápadu, bez dobrých herců, bez dobré techniky. Na dvorku si něco podobného také upletete, když budete mít dost snahy a větší kapesné.

 

Zombie: Ostrov smrti

L'isola dei morti viventi

Itálie, 2006, 91 minut

 

Režie: Bruno Mattei

Scénář: Antonio Tentori

Hrají:

Yvette Yzon (Sharon)

Alvin Anson (Fred)

Gaetano Russo (Kirk)

Ydalia Suarez (Victoria)

 

Bruno Mattei rozhodně není italským režisérem, který by se mohl řadit vedle takových jmen jako Argento, Bava nebo Fulci, ale stylem se spíše řadí k lidem jako Deodato, až na to, že kvalitativně je na tom ještě hůř. Pokud se týká kvantity, tak to určitě nezahálel a je zapsán minimálně jako spolurežisér u několika desítek filmů. Mimo jiné se jedná o snímky Krysy: Noc hrůzy, „Kanibalové: Počátek“, Porno Holocaust (zas takovou šílenost nečekejte, název slibuje víc, než divák dostane) a nakonec i příšernost, kterou dnes recenzuji, tedy „horor“ „Zombie: Ostrov smrti“.

Chudák námořník.

Film, jehož doslovný název zní „Ostrov živých mrtvých“, což bylo využito i pro anglický název „Island of Living Dead“, je skutečně velmi, velmi špatné béčko. Vůbec nečekejte nějaké navázání na americkou nebo italskou klasiku. „Zombie: Ostrov smrti“ je jen hodně nepovedeným pokusem se špatnými herci, kde naprosto chybí zajímavý soundtrack, stejně jako nějaký smysluplný scénář. Italská produkce pro nové tisíciletí pak nevypadá nijak závratně.

Zombie útočí.

Bruno Mattei vzal první zombie scénář, který mu přišel pod ruku. Zdál se docela zajímavý, přece jen, lokací je tajuplný ostrov. Pro zombie žánr nic až tak moc objevného, ale budiž, když se do toho šoupne i nějaký ten historický přesah, mohlo by to nabídnout něco víc. Na casting ale šel režisér očividně se zavřenýma očima a rozhodl se, že bude vybírat herce na základě rozpočítadla Ententýky. Ale je fakt, že kdyby vybíral podle umu jednotlivých uchazečů, stejně by si příliš nepolepšil.

Vypadá to jako ze špatného italského zombie hororu.

Všichni herci bez výjimky, jako kdyby viděli herectví jen z rychlíku a se zavázanýma očima a slyšeli o něm v rádiu, když zrovna přeladili na dechovku. S žádnou postavou se nejde ztotožnit. To, co pronášejí, je prostě příšerné, dialogy, které jim padají z úst, jsou jen ukázkou toho, že chyba byla už ve scénáři. Na druhou stranu trapnost, která se v hereckých výkonech objevuje, jen napomáhá děsivému dojmu, který si divák odnese. Český dabing výsledku dvakrát nepřidává, i když dělá, co může.

Zombie jsou skutečně... děsivé.

Bruno Mattei natočil film, který si na napětí jenom hraje. O hororu a nějaké atmosféře není možné mluvit. Co nejvíce na italském hororu zamrzí, je příšerné gore, které bylo před dvaceti, třiceti lety mnohem, mnohem lepší. Nesmyslné jednání postav, jejich špatné a ještě horší výkony, tohle vše řadí „Zombie: Ostrov smrti“ až někam na dno zombie žánru i hororu vůbec. Přeplácaná podívaná, která není ani za mák vtipná.

 

Hodnocení: 5%

Hororové filmy


Přidat komentář