Zombies vs. Joe Alien (2017)

45%
Joe přichází z jiné planety, aby poznal Zemi, bohužel po zombie apokalypse.

Zombies vs. Joe Alien

USA, 2017, 70 minut

 

Režie: Rocco Nisivoccia

Scénář: Matthew G. Hill a Rocco Nisivoccia

Hrají:

Alex Knapp (Joe)

Siena Tickle (Parker)

Amandine Thomas (Sammy)

Patrick Cooley (Patrick)

 

Ze začátku se to ještě rozjíždělo celkem fajn. Jasně, je na první pohled zřejmé, že je to nízkorozpočtové, skoro amatérské, a tak zde nejsou žádné pořádné triky, mnohdy jsou skutečně hodně amatérské, ale mají svoje kouzlo. Přesto mě příběh lehce upoutal, což bude asi dáno tím, že mám katastrofické, respektive postapokalyptické film docela rád a dávám jim šanci.

 Všechno bude zničeno.

Joe Alien je mimozemšťan, který právě přistál na naší planetě, protože se chtěl seznámit s lidmi, neboť mu přišli nesmírně zajímaví. Tvůrci s tím nedělají žádné cavyky, Joe prostě vypadá jako člověk a jeho výprava je čistě mírumilovná. Chce poznávat, nechce ničit. Jenže přichází do světa, který je nakažený. Všude jsou zombie a on nachází jen pár přeživších, kteří jsou normální a s nimiž se chce skutečně setkat.

 Umí se o sebe posrarat.

Joe Alien zjišťuje, co se na Zemi skutečně stalo. A řeknu vám, do téhle chvíle mě film bavil. Je špatně natočený, ale je to dobré, postavy by mohly mít hloubku. Jenže pak se Joe rozhodl, že je vlastně na záchranné mysli, takže se vrátí v čase a zjistí, co byla příčina zombie holocaustu a případně se ji pokusí zvrátit, aby lidé mohli dál pokračovat ve své sebedestruktivní existenci, kterou Joe vidí jako šťastnou.

 Bezďák.

Tady už se dostáváme do situace, která mě osobně vadí. Nemám rád cestování v čase. Jsem na něj prostě alergický, nemluvě o tom, že tvůrci nemají příliš dobrý příběh, který by mohli vyprávět. A nemají ani horor, který by mohli prezentovat. Tohle je ve skutečnosti komedie, která všem není tak dobrou jízdou, abyste nad tím nadšeně seděli a říkali si, jak je super, že někdo natočil další cool béčko.

Ti, co přežili. 

I když se snímek „Zombies vs. Joe Alien“ na začátku tváří jako něco, co by mohlo být cool akčním a možná i vtipným béčkem v amatérské produkci, nakonec se to někde zasekne a bohužel to ani není moc vtipné. Ale postavy se mi tu celkem líbily a byl bych zvědav, jak by to s nimi dopadlo v trochu lepším provedení a hlavně s trochu lepším celkovým příběhem, kde by nechyběl nějaký lepší nápad.

 

Hodnocení: 45 %

Hororové filmy (zombie, béčka, mimozemšťani, komedie)


Přidat komentář