6 Degrees of Hell (2012)

10%
Do pekla vede šest kruhů, ale tenhle film nám nakonec neukáže ani jeden jediný. Škoda, očekávání zde nějaká byla.

 

6 Degrees of Hell

USA, 2012, 90 minut

 

Režie: Joe Raffa

Scénář: Harrison Smith

Hrají:

Corey Feldman (Kyle Brenner)

Brian Anthony Wilson (Zástupce Hendricks)

Jill Whelan (Jill Hudson)

Faust Checho (John Hansen)

 

Když už se někdo rozhodne, že si natočí originální horor, bohužel to ještě vždycky není záruka toho, že to musí za každou cenu dobře dopadnout. Někdy je originální scénář tak špatný, navíc propojený s tak špatným provedením – ať už na herecké straně nebo na straně režiséra –, že stejně nakonec zapláčete nad tím, jak to bylo celé natočené. Šest stupňů k peklu vede, když se přes ně dostanete, tak v něm skončíte. Jednoduchá premisa pro hodně jednoduchý film.

Corey Feldman ve své velké roli.

Většina diváků se na film těšila především proto, že zde hraje Corey Feldman, což je jednoznačně jeden z hlavních důvodů, proč se na film dívat. Můj oblíbený herec to není, takže tenhle důvod u mě padá. Navíc Corey Feldman zde zas nemá takovou roli, aby to stálo vůbec za zmínku. V podstatě celý film jenom sedí v jedné pozici, a to zrovna není představení, které by jakkoli zaujalo. Navíc v tomhle případě ani neříká nic tak zásadního, aby udržel vaši pozornost.

Tenhle sex je hodně drsný.

Film vypráví o skupince studentů – jak jinak, že? –, která se dostává do jakési nadpřirozené reality, která je uvězňuje v podivném příběhu, kde, přiznám se, polovinu toho, co se děje, nechápu. Není to proto, že by byl film tak dobře natočený a tak zamotaný, ale je to prostě tím, že to někdo nezvládl už po scenáristické stránce. Jedná se vlastně o jedno místo, dům hrůzy, od kterého se všechno odvíjí, ale co se vlastně odvíjí... Já nevím, tady originalita prostě selhala.

Nemá něco s očima?

Být originální je dobré, ale ani to samo o sobě někdy prostě nestačí. Joe Raffa není zrovna moc oceňovaný režisér, navíc pro horor toho zatím tolik neudělal. Scénárista Harrison Smith se už na poli hororu trochu prezentoval, ale snímek „The Fields“ není něco, čím by se měl někde moc chlubit. Koneckonců, to není ani případ snímku „6 Degrees of Hell“. Tenhle film si nebudete pamatovat a ani si ho nebudete chtít pamatovat. Divné scény, které jsou na sebe vršeny bez ladu a skladu. Tohle není umění, tohle není horor, tohle je jenom obyčejné plýtvání peněz a času.

Vypadá, že je asi mrtvá.

Herecké výkony snímek degradují ještě níž. Je to smutné, ale co chcete, když tu máte většinou neherce, kteří ani pořádně nemají čím zaujmout. Nejsou krásní, nejsou zajímaví, jsou nudní a jsou trapní. Jediné, co trochu vyniká, to jsou masky, které jsou docela na úrovni, což ale film rozhodně nezachrání, gore je totiž v podstatě nulové, alespoň v té kvalitě, která stojí za pozornost. Za masky tak plus, ale to je opravdu všechno.

 

Hodnocení: 10%

Hororové filmy (duchové, béčka, survival, satan)


Přidat komentář