6-Headed Shark Attack (2018)

40%
Jasně, že to je ptákovina, ale vlastně mě bavilo na ní koukat.

6-Headed Shark Attack

USA, 2018, 86 minut

 

Režie: Mark Atkins

Scénář: Koichi Petetsky a Mark Atkins

Hrají:

Brandon Auret (William)

Thandi Sebe (Mary)

Cord Newman (James)

Naima Sebe (Angie)

 

Snímek, který se jmenuje „6-Headed Shark Attack“, asi nebude ukázkou velké filmařiny a není to něco, do čeho byste šli s tím, že u toho budete mít zážitek. Ale sakra, vidět, jak se tvůrci poprali se šestihlavým žralokem, je tak ujeté, že to prostě vidět chcete. Samozřejmě za předpokladu, že podobně ujeté nápady máte rádi. Já podobně ujeté nápady podle všeho rád mám.

Bacha, za tebou.

Takže tu skutečně máme šestihlavého žraloka a jasně, vypadá to hodně divně, ale v nějakém bizarním smyslu to prostě funguje. Navíc, když je pohled na tohle monstrum shora, tak vypadá vlastně docela cool. Osobně bych u šesti hlav skončil, dál už to nemá moc smysl, ale nedivil bych se, kdyby pánové a dámy z The Asylum a potažmo i SyFy zašli ještě trochu dál. Nabízí se otázka, proč vlastně ne?

Tak kolik jich má?

Aby nebyl děj snímku „6-Headed Shark Attack“ jen o té potvoře, tak je tu i nějaký základní příběh, který je spojený s tím, že si čtyři páry chtějí vyřešit svou vztahovou krizi tak, že stráví společný víkend na odlehlém ostrově, kde budou své vztahy utužovat a třeba se je podaří zachránit. Samozřejmě, ironicky nakonec musí zachraňovat ne vztahy, ale hned své vlastní životy.

Tenhle má jen čtyři hlavy.

Jasně, o příběh tu moc nejde, už jde jen o to, jak se tvůrci poprali s trikovou stránkou a jak se jim podařilo alespoň trochu udržet nějakou akci nebo dokonce napětí. Co se týká trikové stránky, popravdě jsem si myslel, že to bude horší, místy dokonce fungují i klasické triky, i když ve scénách s monstrem moc ne. Akce a napětí jsou na tom také tak nějak snesitelně, ale okusovat nehty u filmu asi nebudete.

Tohle je ten správný!

Americká akční žánrovka „6-Headed Shark Attack“ přinese to, co od ní očekáváte. Jednoduchou zábavu, ale s tím, že herci se vás snaží přesvědčit, že i pro podobné filmy je třeba něco obětovat. Teď nemyslím čest, nebo něco, ale ten čas, kdy jsou zde scény, které skutečně chtěly po hercích trochu víc. A v rámci možností to předvedly. Neoriginální, prvoplánové, ale snesitelné.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (příšery, béčka, zvířata)


Přidat komentář