7 Nights of Darkness (2011)

10%
Možná si těch sedm dní ve strašidelném domě mohli odpustit.

7 Nights of Darkness

USA, 2011, 90 minut

 

Režie: Allen Kellogg

Scénář: Allen Kellogg

Hrají:

Jennifer Hoffman (Lina)

Allen Kellogg (Carter)

Meredith Kochan (Brooke)

Larry Nehring (John)

 

Nemá si cenu nic nalhávat. Snímek „7 Nights of Darkness“ je jednoduše z toho ranku, který nemám rád. Je to styl found footage, který ve mně sám o sobě nevzbuzuje velké sympatie. Nejsem ale tak přízemní, abych filmu nedal šanci. Jenže výsledek je prostě klasický a snímek v sobě nenese nic, co by mělo zaujmout, nic, co by mělo diváka dostat. Tohle je prostě standardně špatné.

 Cože? Už točíme?

Jak název napovídá, snímek bude mít něco s tím, že se bude odehrávat sedm dní. Je tomu skutečně tak, protože přesně na sedm dní jsou postavy tohoto filmu zavřeny do domu, kde by mělo strašit. Proč to dělají? Jednoduše proto, že pokud zde sedm dní vydrží, dostanou pěknou finanční odměnu. Do toho by nešel jen blázen. A tak se seznamujeme s postavami tohoto filmu, které nejsou nijak dobré.

 Proč jsem do toho šel?

Postavy jsou ve found footage to, co mi velmi často vadí. Nejsou dostatečně zajímavé na to, aby mělo cenu je sledovat. Není zde nic, co by je s vámi spojilo a já se nedokážu do filmu skutečně dostat. Proč bych měl sledovat postavy, které mě nezajímají, a navíc prožívat jejich děs, když mi přijdou otravné? Tohle je podle mě velký problém found footage a jeden ze základních aspektů, proč tenhle žánr nemusím.

 Oblíbené zrnité záběry.

Minimálně právě snímek „7 Nights of Darkness“ pro mě potvrzuje to, že prostě nefunguje. A to ani nemluvím o příběhu, který je prostě tradičně nijaký. Dobře, tak nějak očekáváte, že tady půjde především o to, že na vás vyskočí skutečně děsivé momenty. Lekačky jsou doménou found footage, protože se o nic jiného tvůrci mnohdy ani nesnaží. Bohužel ani v tomhle ohledu není snímek „7 Nights of Darkness“ nějak převratný. Ani jedna scéna mě nedostala.

 Výstřih fajn.

Asi se už opakuji, ale podobné filmy jsou podle mě prostě špatné. Nedokáží skutečně vytvářet atmosféru a jsou jen opakováním toho, co již bylo natočeno mnohokrát. Jakmile se do filmu jako „7 Nights of Darkness“ nedostane ani trochu invence, bude to prostě slabota a nikdy se z toho nevykřeše nic opravdu zajímavého. Tohle je jen další hororové lajdáctví, kdy se parta lidí nudila.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář