A Darker Reality (2008)

10%
Další z těch filmů, s nimiž se vyplatí neztrácet čas.

A Darker Reality

USA, 2008, 88 minut

 

Režie: Chris Kazmier

Scénář: Sxv'leithan Essex

Hrají:

Daniel Baldwin (The Ghost)

James C. Burns (Alex Belasco)

Sunny Doench (Jesse Metcalfe)

Alisha Seaton (Carey Andrews)

 

„A Dark Reality“ je snímek, který zní celkem slibně, alespoň pokud se vyžívá v tom, že máte rádi filmy, kde se ostatním lidem ubližuje, přičemž těmi ubližovanými lidmi jsou většinou ženy. Já mám rád film s vrahy, protože je možné nahlédnout do jejich psychiky. Co asi formuje jejich chování? Snímek „A Dark Reality“ by mohl mě i výše uvedenou skupinu uspokojit. Bohužel se tak neděje.

 Pak že to není gory.

V hlavní roli máme Daniela Baldwina, který má svou kariéru – pokud nějakou vůbec měl – dávno za sebou a většinou se s ním setkáme jenom v béčkových, anebo ještě méně kvalitních filmech. „A Dark Reality“ do takové kategorie také patří. Navíc je to snímek, který se jen tváří, že je skutečně drsný a nebezpečný ke sledování. Ale on není a vlastně je docela nudný, což je u podobného žánru tragické.

 Zvěrstva!

Je zde jeden šílenec a jeho parťák, kteří drží na řetězu několik holek. Tohle je tak nějak to, co očekáváme. Čekáme, že zde bude nějaké mučení, že zde bude nějaké gore. Jenže jak se ukazuje, „A Dark Reality“ je vlastně jenom scream fest, kdy představitelky mučených akorát hodně křičí a nic jiného se v těchto scénách neděje. To je něco, co vás dovede celkem snadno rozladit.

 Řetězy nesmí chybět.

Pak jsou zde ještě scény, které se odehrávají mimo doupě šílenců, a to jsou scény vyšetřování. Tady se asi ani nedá mluvit o tom, že by se tvůrci o něco snažili, prostě se rozhodli, že nějakým způsobem zaplní čas, který potřebovali k tomu, aby se vešli do standardního hodinu a půl dlouhého formátu. To se jim nakonec povedlo, což je asi největší škoda, protože jinak byste byli ušetření sledování něčeho, co je prostě otřesné.

 A teď nám to všechno poví.

Američané ukázali, že nemají na to, aby v rámci i béčkové produkce natočili něco, co by bylo drsnější. „A Dark Reality“ je jen ukázkou toho, co je to pozérství, kdy tenhle film prostě nefunguje jako torture porn a nefunguje ani jako thriller se sériovým vrahem. Mělo to být drsné, ale drsné to prostě není. Je to jen hra na diváka, který už ale viděl mnohem drsnější věci. A ostatní tohle asi těžko zaujme.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (mučení, vrazi)


Přidat komentář