A Night of Horror: Nightmare Radio (2019)

40%
Pár povídek z rádiového vyprávění.

A Night of Horror: Nightmare Radio

Argentina, Nový Zéland, Velká Británie, 2019, 100 minut

 

Režie: Oliver Park, Jason Bognacki, A. J. Briones, Joshua Long, Sergio Morcillo, Adam O'Brien, Luciano Onetti, Nicolás Onetti, Pablo S. Pastor, Matthew Richards

Scénář: Mauro Croche, Michael L. Fawcett, Michael Kraetzer, Guillermo Lockhart, Matthew Richards, Santiago Taboada

Hrají: Ian Costello, Michelle Costello, Clara Kovacic

 

Co uděláte, když máte skupinu dobrých hororových krátkých snímků? Podle všeho je odpovědí na tuhle otázku, že je prostě dáte dohromady do celovečerního filmu. Ale neuděláte to jen jednoduše, že je prostě za sebe naskládáte, ale necháte dvojici argentinských filmařů, aby k tomu přidali nějaký ten rámcový příběh. A to je přesně film „A Night of Horror: Nightmare Radio“.

Tak co si poslechneme?

Snímek „A Night of Horror: Nightmare Radio“ obsahuje celkem osm krátkých filmů, které jsou spojeny dohromady rámcovým příběhem o jednom DJovi v rádiu, který poslouchá příběhy svých posluchačů, ale přitom má sám pocit, že v jeho okolí je něco špatného. Není vyloženě blbý nápad tohle všechno provázat nějak relativně smysluplně, ale přesto to příliš nefunguje.

Bude to náročné?

Argentinci Luciano Onetti a Nicolás Onetti udělali to, že vzali osm hororových filmů, které se jim líbili a které se umístili dobře na nějakém tom filmovém (žánrovém, ale nejen žánrovém) festivalu, a prostě je propojili do jednoho celku s tím, že právě oni dva natočili onen rámec v rozhlasovém studiu. To je sice hezké, ale je tu jeden problém, ty filmy nejsou nijak propojené.

Bude to drsné?

A přece jen, u filmu, který spojuje nějaké hororové povídky, propojení očekáváte. Problém je dokonce v tom, že ne všechny jsou ve stejném jazyce, čímž se ještě více narušuje nekonzistentnost. Jako je divné mít něco anglicky a něco španělsky, když to má být jako vyprávění rozhlasových volajících. Nakonec máte pocit, že to bylo celé ušito docela horkou jehlou.

Bude to temné?

Koprodukční snímek „A Night of Horror: Nightmare Radio“ lze ocenit především za to, že se snaží propagovat krátké hororové filmy a jejich autory, i když ty krátké snímky již byly publikovány před vytvořením tohoto snímku a argentinští režiséři si je jen vybrali. Film samotný nedává krátkým filmům nic navíc a tak je jen jejich kompozicí s celkem fajn rámcovým příběhem. Ani tak to není moc.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (příšery, vrazi)


Přidat komentář