A Night to Dismember (1983)

40%
Doris Wishman a její vstup do hororových vod.

A Night to Dismember

USA, 1983, 69 minut

 

Režie: Doris Wishman

Scénář: Judy J. Kushner

Hrají:

Samantha Fox (Vicki Kent)

Diane Cummins (Mary)

Saul Meth (Adam)

Miriam Meth (Blanche)

 

Doris Wishman se proslavil hlavně brakovými a levnými filmy, ale především pak snímky erotickými jako například „Deadly Weapons“ s nesmírně prsatou Chesty Morgan. Přesto se Doris vydala i do vod hororových, a to právě snímkem „A Night to Dismember“. Svou filmografií si celkem rozuměla s Herschellem Gordonem Lewisem, kdy oba začínali své filmy se zaměřením na nudismus a jeho obhajobu.

 Vypadá jak umělý chlap.

Doris Wisham zůstala především u nudistických a erotických filmů, ale snímek „A Night to Dismember“ je právě o to zajímavější, že se režisérka pokusila o žánr, o kterém toho zase tolik nevěděla. Mimochodem, v době natáčení snímku „A Night to Dismember“ jí již bylo sedmdesát let. Nevím, jestli je to věkem, nebo prostě jiným přístupem, ale na filmu je vidět, že ho točil někdo, kdo s žánrem tolik zkušeností neměl.

 Jedna mrtvá.

Vicki je narušená žena, která měla zabít dva chlapce, ale je již na svobodě, protože se zdá, že je v pořádku. Jenže se jí neustále snaží dostihnout její démoni, kteří si nedají pokoj. Jakmile je propuštěna ven, začínají se objevovat další mrtví a není jisté, jaká je spojitost s Vicki. Dá se ale celkem dost tušit a hlas vypravěče, který nás filmem celou dobu provází, nás zase nenechá tolik na pochybách.

 Bude bolet.

Lidé umírají a kamera se nějakým způsobem snaží jejich smrt zabrat. Scény na sebe navazují celkem neuměle, což ještě přidává na podivnosti celého filmu, u kterého máte pocit, že byl sestříhán z několika různých filmů, kde hlavní postavu hrála Samantha Fox. Jako kdyby to ani nemělo držet pohromadě, prostě se to jen tváří jako něco, co by mělo být filmem, ale je to spíše takové lehké hororové cvičení, které úplně nevyšlo.

 Jedna umírající.

„A Night to Dismember“ není úplně špatný film, naopak si myslím, že svým zvláštním pojetím a celkovým stylem, s jakým byl natočen, je docela zajímavý, ale přece jen se v něm ztrácí schopnost kohokoli vyděsit, a prostě se hraje jen na to, jestli na lehce krvavou hru skočíme, nebo ne. Mně se úplně skočit nepodařilo a snímek je pro mě spíše zajímavůstkou, než opravdu dobrým filmem.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (slasher, béčka, vrazi)


Přidat komentář