Abbey Grace (2016)

20%
Když váš pes něco vykope na zahradě.

Abbey Grace

USA, 2016, 83 minut

 

Režie: Stephen Durham

Scénář: David Dittlinger a Stephen Durham

Hrají:

Debbie Sheridan (Stacey)

Jacob Hobbs (Ben)

Amber Gallaway (Bridget)

Semi Anthony (Roman)

 

Nabízí se otázka, proč se vlastně dívat na film, který je už po několika sekundách jasně amatérský, a to v tom ohledu, jenž je na první pohled patrný. Je to vizuální stránka, která prostě není dobrá, je na ní vidět, že se točilo na levnou kameru. K tomu jsou zde ještě herci, kteří jsou rádi, že se vůbec před kamerou objevili. Důvodem může být to, že film pak překvapí dějem.

 Něco je v šatníku!

Snímek „Abbey Grace“ není zrovna případ takového filmu. Je to případ filmu, který nepřekvapí vůbec ničím. A to je hodně velká škoda, protože je to pro vás ztracený čas, pokud takový snímek sledujete. Nedokáže ve vás vyvolat strach, není v něm žádné napětí a nakonec ani humor, který by mohl všechno zachránit. Snímek se bohužel bere až příliš vážně po celou dobu.

 Tak se hned nevěš!

Přitom ale postavy nejsou vyloženě špatné a není zde úplně tragické východisko. Dva sourozenci spolu žijí kdesi na nějakém americkém venkově. To je celkem jedno kde, důležité je, že jsou zde sami, celkem odříznutí od ostatních lidí. Ona je relativně normální, jen se nechá vláčet životem, on je nemocný agorafobik, který nemá nejlepší vztah ke své rodině a svou sestru sužuje svými obsedantními problémy.

 Má sekeru!

Skoro by se chtělo říct, že to nezní až tak špatně, ale pak dojde k tomu, že pes, kterého nemá šílený bratr moc rád, vyhrabe tajemný artefakt. A co artefakt nezpůsobí! V domě začíná probíhat nějaká podivná aktivita. Skoro to vypadá na aktivitu paranormální! Ano, strašení zlým duchem, který řádí nejen v domě, ale je schopen ovládnout i lidské tělo, což vede k dalšímu vývoji v ději.

 Co to má s ksichtem?!

„Abbey Grace“ je klasický levný film, který zapadá to trendu duchařských hororů, které jsou točeny v poslední době. Jeho problém je v tom, že je tak levný a na první pohled hodně hloupý. To se bohužel nezmění ani druhým pohledem a film tak nenaplní v podstatě žádná vaše očekávání. Herci se velmi brzy mohou stát otravnými, což vám celkový zážitek ještě degraduje.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (duchové)


Přidat komentář