Adam Chaplin (2011)

40%
Ultrakrvavé, ultralevné a ultrašpatné, což vám může sednou.

Adam Chaplin

Itálie, 2011, 84 minut

 

Režie: Emanuele De Santi a Giulio De Santi

Scénář: Emanuele De Santi a Giulio De Santi

Hrají:

Emanuele De Santi (Adam Chaplin)

Valeria Sannino (Emily)

Chiara Marfella (Denny Richards)

Christian Riva (Denny Richards)

 

Krvavý snímek? Ano, takhle by se dal film „Adam Chaplin“ skutečně definovat a sedělo by to na něj dokonale. Jestli je ve filmu něčeho hodně, je to právě tekutina, která se normálně řine jen v lidském těle. Alespoň pokud vám někdo nevytrhne nějaký orgán anebo vás pěkně po staru nerozseká. To se pak ta krev objeví venku v pěkném množství. Adam Chaplin to moc dobře ví.

 Tohle je Adam.

I když tomu název přímo nenapovídá, „Adam Chaplin“ je italským filmem a je to navíc film, do kterého se nevrazilo moc peněz, jednoduše proto, že jich nejspíš mnoho nazbyt nebylo. Ale to nevadí, na tom snímek stojí, protože se prezentuje jako „poloamatérský splatter.“ A ano, více slov nepotřebujete k tomu, aby vyjádřily to, jaké budete mít pocity ze sledování tohoto kousku. Je to krvavé a je to možná místy víc než poloamatérské.

 Adam rád napichuje.

Děj filmu – ano, možná byste si mysleli, že tu žádný nebude, ale na děj opravdu narazíte – je celkem jednoduchý. I to se dalo čekat. Hlavní postavou je – nijak překvapivě – titulní Adam Chaplin. Adam Chaplin je velmi nebezpečný člověk. Je totiž posednutý zlem a v jeho mrzké existenci mu jde v podstatě jen o jedno – chce se pomstít za smrt své manželky. A že na to jde pořádně od podlahy.

 Adam moc kamarádů nemá.

Tahle základní zápletka je důvodem k tomu, aby mohla následovat skutečná jatka, kdy v podstatě každý na koho Adam Chaplin narazí, se stává jeho obětí a končí nějakou ošklivou, tedy hodně krvavou, možná sem tam i nechutnou, smrtí, která chce diváka utvrdit v tom, že tohle není jako splatter označováno jen tak pro nic za nic. Pokud vám pak nevadí podobný styl filmů, nejspíš si horor „Adam Chaplin“ užijete.

 Ani mezi mutanty.

„Adam Chaplin“ je film, který se trochu zhlédnul v německé exploataci, kdy právě Němci podobné splattery umí. Nehledí se moc na děj, ten je jen základním rámcem, ale hlavní je to, že zde umře spousta postav a bude to opravdu hodně krvavé. Tohle snímek splnil na výbornou. A víc vám nedá. A víc ani očekávat nemůžete. „Adam Chaplin“ je pro úzkou skupinu diváků. Škoda, že mám raději promakanější příběhy.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (gore, vrazi)


Přidat komentář