Addamsova rodina (2019)

60%
Proč tu nemít animovaný film...

Addamsova rodina

The Addams Family

USA, 2019, 86 minut

 

Režie: Greg Tiernan, Conrad Vernon

Scénář: Conrad Vernon, Pamela Pettler, Matt Lieberman a Erica Rivinoja

Hrají:

Oscar Isaac

Charlize Theron

Chloë Grace Moretz

Finn Wolfhard

 

Říkal jsem si, že animovaný snímek „Addamsova rodina“ by mohlo být takovým celkem zajímavým zpestřením na Horor Webu, a vlastně i pro mě, protože by bylo fajn zase vidět animovaný film s hororovými prvky. No, je vidět, že to je snímek hodně pro mainstreamové publikum a zase tolik hororového zde není, ale sem tam se objevují alespoň celkem fajn náznaky.

Jdete na návštěvu?

„Addamsova rodina“ je fenomén, která má už docela dlouhé kořeny a rozhodně nezačínala na filmovém plátně nebo v televizi. Prvně se postavy, které jsou dnes známé jako „Addamsova rodina“, objevily na stránkách jako ilustrace, které vytvořil Charles Addams, jenž je tak jejich duchovním otcem. Zájem o postavy se ale nakonec tolik rozrostl, že si získaly vlastní filmy a seriály.

Celá šťastná rodinka.

Po třech hraných filmech tu máme animák. A není to nic, co by bylo vyloženě špatné, ale není to ani snímek, který by nějak zásadně vynikal. Je to prostě klasika o tom, že Addamsova rodina je celkem divná, takže si na ně všichni ukazují a jsou k nim, podezřívaví, ale oni jsou vlastně je mírumilovní lidé, kteří mají rádi trochu toho děsivého. A jejich děti jsou hodně drsní řízci.

Ztělesnění dokonalého páru.

Samozřejmě, že film „Addamsova rodina“ je veden způsobem, kdy na konci vlastně máte pocit, že Addamsova rodina jsou mezi ostatními ti nejnormálnější, protože i sousedi jsou hodně divní, nejdivnější je pak Margaux Needler, která primárně vystupuje proti Addamsovým. Ale nakonec se jí to musí vymstít. Ne, originality v tom zase tolik není, ale sem tam to pobaví.

Je čas si sbalit kufry.

Americký snímek „Addamsova rodina“ ukazuje, že tahle rodinka je pořád aktuální, že má pořád co nabídnout, i když by to měla být primárně jen zábava, která se bude opakovat. Ale 3D designy jednotlivých postav docela fungují, některé jsou hodně cool, nejlepší pořád pro mě zůstává Wednesday. To byla vždycky moje favoritka. A jo, pro lehké pobavení se dá na film „Addamsova rodina“ podívat

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (příšery)


Přidat komentář