Alien Implant: The Hunted Must Become the Hunter (2017)

20%
Snímek, který dává hodně najevo, že na víc neměl.

Alien Implant: The Hunted Must Become the Hunter

USA, Kanada, 2017, 75 minut

 

Režie: Daniel Falicki

Scénář: Daniel Falicki

Hrají:

O. H. Krill

Lisa Mueller

Simon Oliver

 

Nevím, co jsem si myslel, ale ono už je z názvu „Alien Implant: The Hunted Must Become the Hunter“ tak nějak patrné, že tohle nebude zrovna něco, co má ambice na pořádný hororový trhák. Ve skutečnosti se jedná o film amatérský, na kterém je znát, že se tvůrci nejspíš inspirovali u Eda Wooda a použili i nějakou jeho techniku, nějaké maskování a jednoduchost natáčení.

Šmoulinka?

Snímek „Alien Implant: The Hunted Must Become the Hunter“ se vyznačuje jednoduchostí a naivitou, která je patrná hlavně v tom, že jsou zde buď interiéry, malé a uzavřené, anebo exteriéry, které jsou na první pohled takové nicneříkající. Prostě někdo šel s kamerou do lesa, aby tam natočil nějakou pitomost, třeba to, jak tam jedna z postav stojí a má nějakou prázdnou promluvu s „hlubokým“ významem.

Pokročilá technologie.

Hlavní postavou snímku je samotářka, která žije kdesi na odlehlém místě. Vysílá signál do vesmíru, protože žádá o pomoc. Ale ve skutečnosti jsou její záměry trochu jiné. Jako dítě se totiž stala obětí únosu. Ne jen nějakého obyčejného únosu, ale byla unesena mimozemšťanem. A právě on je cílem, na který se samotářka zaměřuje. Chce ho přilákat a pomstít se.

Lesy...

Snímek není založený na akci ani na tricích, ale v podstatě jen na dialozích, což je logicky kámen úrazu, protože tohle si říká o to, aby to bylo trikové, aby to bylo akční. Je zde jen podivná konverzace, která je místy ještě podivnější, a celkově snímek „Alien Implant: The Hunted Must Become the Hunter“ směřuje k tomu, aby vás unudil až k těm závěrečným titulkům, které přijdou jako spása.

Hlavní záporák.

„Alien Implant: The Hunted Must Become the Hunter“ je ukázkou toho, že v současné době je prostě možné, aby točil filmy každý. Na jednu stranu je to dobře, může z toho třeba vzniknout i něco jedinečného. Ale těch možností má člověk s minimálním rozpočtem přece jen málo, takže to chce něco, co diváky odrovná. Daniel Falicki nic takového bohužel nepředvedl.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (béčka, mimozemšťani)


Přidat komentář