Alienate (2016)

10%
Mimozemšťané útočí na zemi, ale kdo ví, jestli je vůbec uvidíte.

Alienate

USA, 2016, 90 minut

 

Režie: Michael Shumway

Scénář: Rick Hansberry a Lex Hogan

Hrají:

Blake Webb (David Madison)

Tatum Langton (Amy Madison)

Jaclyn Hales (Samantha Hayes)

Natalie Day (Vetřelec)

 

Snímek „Alienate“ nezačíná vůbec špatně. Máme zde skupinu, která se podle všeho snaží z nějakého důvodu přežít v domě. Něco se asi děje. Jenže dvojice se rozhodne, že je čas domů opustit. Popravdě, nebudete chápat, proč to dělají a co je motivuje, hlavně proto, že ví, že venku je nebezpečí. Navíc si pak počínají jak turisté v Českém Krumlově. Jsou hlasití a nepřehlédnutelní.

Temná silueta.

Jasně, že je něco sejme, a jasně, že tohle celé bylo jenom na efekt. Proč ne, docela to fungovalo a co si budeme povídat, takový úvod člověka nabudí, bude se těšit na to, co přijde. Jenže jako kdybyste najednou sledovali úplně jiný film a všechno slibné, co ta úvodní scéna nabídla, je zabito balastem keců, které nikam nevedou a které ukazují podstatu filmu ve velmi nelichotivém světle.

Expresivní výraz.

Podstatou snímku „Alienate“ je mimozemská invaze. Nejprve to vypadalo, že prostě jen moc padají letadla, že lidé prostě trochu blbnou, nejspíš vinou nějakého teroristického útoku, možná plyn. Jenže jak se ukáže, tohle je sice teroristický útok, ale teroristé pocházejí z jiné planety, která se podle všeho rozhodla, že je na čase provést invazi na zemi. Vtipné, jak se film bez emzáků v podstatě obejde.

Dvě temné siluety.

Právě tohle skutečnost – absence emzáků, i když jejich dopad vidíte – je pro film „Alienate“ velmi problematická. Autoři se a základě toho, že nechtěli – nemohli, neuměli – mimozemšťany zobrazit, rozhodli jít cestou lidských osudů, které na sebe vrší. Proč ne, ale jejich problémem je skutečnost, že tu není ani jeden, jenž by byl skutečně zajímavý. A to je u hodinu a půl dlouhého filmu celkem problém.

Nejistý výraz.

Americký pokus o levný horor s mimozemšťany v hlavní roli, který byl nazván „Alienate“, prostě moc nevyšel. Tvůrci zapomněli na to, že by to mělo být hororové, zapomněli nato, že by to mělo být trochu sci-fi a tak nějak zapomněli, žena to budou koukat lidí, kteří chtějí vidět něco, co ještě neviděli, nebo minimálně něco, co je bude bavit. Tady bohužel není nic, co by je dostalo.

 

Hodnocení: 10 %

 

Hororové filmy (survival, mimozemšťani)


Přidat komentář