All Hallows’ Eve (2013)

20%
Prostě se radši nedívejte na VHS kazety, které najdete v koledě svých dětí nebo dětí, které hlídáte.

All Hallows Eve

USA, 2013, 82 minut

 

Režie: Damien Leone

Scénář: Damien Leone

Hrají:

Katie Maguire (Sarah)

Mike Giannelli (Art)

Catherine A. Callahan (Caroline)

Kayla Lian (Casey)

 

Špatné, špatné, špatné. Ten začátek by ještě šel. Holka na hlídání dává o Halloweenu pozor na dvě děti, které už mají po koledě a měly by jít spát. Jenže mezi cukrovinkami najdou i videokazetu, což není zrovna obvyklé. Přece jen, děti chtějí sladkosti, aby si mohly zkazit zuby, a rodiče, kteří jim pomáhali s jejich kostýmy, nebo je koupili, zase chtějí nadávat na to, že těch sladkostí sní děcka moc.

Hele, krev!

Samozřejmě, že si kazetu pustí – divím se, že v dnešní době ještě mají VHS přehrávač. Pravda, DVD a Blu-Ray disky nemají takové kouzlo jako klasická kazeta. Na kazetě jsou tři krátké filmy (ty byly už dříve publikované Damienem Leonem jako krátké filmy) a chůva se s dětmi dívá na ten první. Moje morální hodnoty přece jen dostanou pecku, když ve filmu vidíte, jak se dva sotva náctiletí dívají na to, jak je těhotná žena rozřezána a z jejího těla je vytaženo dítě. Jasně, trikově je to strašné, ale stejně.

Hele, klaun.

Po tomhle prvním filmu chůva konečně přiměje děti, aby šly spát. Ty jsou celkem vyděšené, a tak si lehnou spolu. Chůva, kterou první film očividně zaujal, i když se těžko hledá důvod proč, si pustí druhý film, který není o nic lepší. Poměrně klasický film o tom, že tam v temnotě něco je. Holka má strach, volá, nikdo jí nevěří, no a pak si to pro ni přijde. Oba filmy spojuje postava klauna. Chůva je celkem vyděšená, má pocit, že je někdo v domě, ale filmy na VHS ji tak dostaly, že si prostě musí pustit i ten třetí. A vy opět netušíte, proč to dělá, protože na těch filmech není absolutně nic zajímavého.

Hele, a ještě jednou klaun.

Že jsou klauni klišé, to už je celkem jasné. Snímek „All Hallows Eve“ je toho důkazem, protože zde nejsou nijak zajímaví. Jsou to prostě magoři, kteří vraždí, jen se tomu ještě dává trochu nadpřirozený nádech. Ve srovnání s takovým snímkem „Klaun k popukání“ prostě nemůže „All Hallows Eve“ nikdy uspět. A to platí i po zbytek filmu, který se snaží šokovat „nečekanými“ scénami, spoustou krve a zvracejícími postavami. Já kdybych se poblil, tak vypadám pod obraz, ale tyhle ženské to už mají asi vychytané.

No nekecej, pořád ten klaun?!

„All Hallows Eve“ je prostě jen další ukázkou toho, že horor je hodně vyčpělý a že podobné snímky té vyčpělosti jenom pomáhají. Nikdo se moc nesnaží o originální nápad, prostě se jen spojují prvky, které fungovaly dřív – klaun, Halloween, video páska, postavy, které se z filmu dostávají do reality, „Noc oživlých mrtvol“. Podtrženo sečteno, špatné herecké výkony, i když ne úplně hrozné, jen potvrzují skutečnost, že těch dobrých hororů je prostě málo a je třeba hodně dobře a dlouho hledat.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (béčka, vrazi)


Přidat komentář