American Gothic (2017)

20%
I když jste hajzl, dejte si pozor na to, komu se chcete postavit.

American Gothic

USA, 2017, 77 minut

 

Režie: Stuart Connelly

Scénář: Stuart Connelly

Hrají:

Ned Luke

Rochelle Bostrom

Slate Holmgren

Dina Engel

 

Snímek „American Gothic“ je filmem který se na první pohled nezdá až tak špatným, ale jak se s postupujícími minutami ukáže, jedná se o snímek, který je velmi průhledný a popravdě je jen málo hororový, i když nutno říct, že alespoň trocha napětí zde je. Jen kdyby to celé nemělo tak silný punc amatérismu, který dojem ze sledování amerického snímku celkově docela kazí.

 Tak kdo je gauner?

Základem filmu je skutečnost, že dojde k nehodě, při které se osvobodí dva trestanci, kteří jsou rozhodnutí, že na svobodě zůstanou za každou cenu. A jako kdyby je někdo vyslyšel, postaví se jim do cesty odlehlá farma, kde rozhodně najdou dobré útočiště, už jen proto, že manželé, kteří zde žijí, pro dva machry nejsou vůbec žádnou výzvou. Ale jak to tak bývá, vše může být trochu jinak.

 Má toho dost.

Manželé dělají všechno proto, aby je násilníci nezabili, a tak se postarají i o policistku, která zazvoní na jejich prahu. Jenže manželé možná mají svoje vlastní záměry, s čímž kriminálníci nepočítají. Snímek se nám trochu zamotává a postupně se nám snaží vysvětlit víc, než bychom na první pohled považovali za možné, ale je vidět, že se scénářem si Stuart Connelly trochu pohrál.

 Takoví nezajímaví kriminálníci.

Bohužel, i když se scénářem nějaká snaha byla, v ostatních ohledech už tak patrná není. Herecké výkony jsou takové nijaké, nemastné neslané, což by nebylo to nejhorší, nejhorší je skutečnost, že všechny scény jsou takové vyčpělé. Jako kdyby v nich nebyla žádná snaha diváka upoutat, ale prostě jde jen o to, aby se každá scéna natočila, ať může film nějak – jakkoli – vzniknout.

 Tohle už je zajímavější.

Horor „American Gothic“ je tak trochu hororová nuda. Nic moc, co se skrývá za celkem fajn nápadem, ale co se nakonec prezentuje jako snímek bez náboje, bez čehokoli, co by diváka alespoň na chvíli dostalo. Naštěstí je zde celkem krátká pasáž, i když by i tak mohla být zkrácena, která se dá snést. Po zhlédnutí tohoto filmu ale asi nebudete mít potřebu si na něj vzpomenout.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář