American Horror Story: Cult

40%
Nemůžu si pomoct, ale tahle série rozhodně kvalitu nepozvedá.

American Horror Story: Cult

11 dílů, 2017

 

Tvůrci: Brad Falchuk, Ryan Murphy

Hlavní postavy:

Sarah Paulson (Ally Mayfair-Richards)

Evan Peters (Kai Anderson)

Cheyenne Jackson (Dr. Rudy Vincent)

 

S každou další sérií mě tenhle seriál baví míň a míň. Nemůžu si pomoct, ale nějak se ztratilo kouzlo toho, že se zde objevují stejní herci, i když třeba Evan Peters ukazuje, že zvládne skutečně snad každou roli. Sarah Paulson mě sice nikdy nebavila, ale i ona je velmi tvárná. Jenže to nic nemění na tom, že tenhle příběh nedokážou utáhnout ani schopní herci, najednou to není nijak zajímavé.

Kult a klauni.

O co vlastně jde? V první řadě se zdá, že tady půjde o to, že jedna z hlavních postav (Ally Mayfair-Richards v podání Sarah Paulson) bude mít problémy s duchy. Resektive s klauny, protože je začne všude vidět. Ono se moc není čemu divit. Volby zrovna vyhrál Trump a Ally se z toho trochu zhroutila, má pocit, že se svou partnerkou budou od této chvíle žít v mnohem nebezpečnějším světě.

Pinky swear.

Aby toho nebylo málo, tak v jejich okolí se vyskytuje mladík Kai Anderson (Evan Peters), který chce využívat strachy ostatních. A daří se mu to, protože si kolem sebe začíná vytvářet něco jako kult. Určité propojení s Charlesem Mansonem nebude až tak náhodné, jak nám nakonec celý seriál dokáže, i když až ke svému konci. Jsme ale v divném světě, kde jsou vyděšení lidé, zástupy klaunů a egoistický cvok.

Bude křičet, a hodně.

Nemůžu si pomoct, ale celé mi to nějak nedávalo smysl, nebavilo mě to, nechtěl jsem se do toho ponořit nějak hlouběji. Ne nechtěl, nedařilo se mi to. Najednou tu nebyla ani jedna zajímavá postava, kterou bych se skutečně nechal do děje vtáhnout, spíš jsem odpočítával jednotlivé díly a pomalu se došoural ke konci. Je vidět i větší zaměření na kriminální thriller než na horor, i když ne ve všech dílech. Místy je to hororové docela dost, ale přišlo mi to hlavně na efekt, nikoli na celkový dojem.

Protože klauni...

Sedmá sezóna seriálu „American Horror Story“ u mě se sérií předchozí prozatím bojuje o místo té nejhorší, jaké byly natočeny. Jako kdyby už tvůrci nevěděli, co pořádně natočit, a tak sem dali divné rodinné vztahy, klauny, vrahy, šílence, všechno na jednu hromadu v příběhu, který by měl být kriminální, ale nejdůležitější je onen kult. Nebezpečí kultu osobnosti to celkem vyjádřit dokáže.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (příšery, vrazi)


Přidat komentář