Amityville Exorcism (2017)

10%
Amityville se vrací... Bohužel.

Amityville Exorcism

USA, 2017, 77 minut

 

Režie: Mark Polonia

Scénář: Billy D’Amato

Hrají:

Marie DeLorenzo (Amy Dukane)

Jeff Kirkendall (Otec Benna)

James Carolus (Jeremy Dukane)

Austin Dragovich (Robby)

 

Série „Amityville“ by se možná již měla propadnout do zapomnění, anebo by minimálně mělo dojít k tomu, že tvůrcům nebude dovoleno, aby používaly tohle slovo v názvu každého druhého filmu, který je napadne. S amityvillskou sérií už tohle nemá nic společného, a rozhodně nepomůže, že se na začátku uvede, že se to odehrává v Amityville. Na to, aby se jednalo o budování série, je to sakra málo.

 Prostě nějaký chlap.

Ale pravda, tohle je jenom jeden faktor, který vám v konečném důsledku možná ani tolik vadit nebude. On vám totiž bude vadit film jako celek. Jako kdyby se zavřelo nebe, a vy jste se museli dívat na apokalypsu, která přichází. Ne proto, že by byl snímek tak výpravný, ale jednoduše proto, že budete mít pocit, že něco podobného snad ani není možné natočit, natožpak myslet vážně veřejné uvedení.

 Další divnochlap.

Snímek není nějak moc komplikovaný ve svém scénáři, což je ale dáno jednoduše tím, že není moc komplikovaný v ničem. Herci byli vybráni podle všeho jako první lidé, kteří se objevili na ulici, když tvůrci otevřeli dveře, natáčeno to celé bylo nejspíš na mobilní telefon, protože obraz je prostě divný, no a scénář samotný se tolik psát nemusel, jen bylo potřeba sem tam udělat nějakou masku a někdy ani to ne.

 Že by byla posedlá?

Snímek „Amityville Exorcism“ vypráví příběh o tom, jak se rodina nastěhovala do domu, kde došlo k něčemu děsivému. Zůstal zde démon, který se rozhodl, že se uhnízdí v dceři majitelů domu. Fajn, pokud je v ní démon, je jasné, co se musí udělat – je potřeba vymítat. A tak na scénu nastupuje divný kněz, který ale není ani trochu vtipný a jeho úkolem je dostat démona ven. Ne, že by to byla nějaká zajímavá podívaná.

 I panenka je z toho v hajzlu.

„Amityville Exorcism“ se nevyplatí sledovat, pokud máte sérii „Amityville“ rádi. Možná, abych byl ještě přesnější, „Amityville Exorcism“ se nevyplatí sledovat, pokud máte rádi dobré filmy. Není to dobrý film, nemá zajímavý děj a popravdě se na něj ani pěkně nekouká. Vadilo mi snímek sledovat už jen proto, jak je natočen, jaké jsou herecké výkony a jak je naprosto bez atmosféry.

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (duchové, satan)


Přidat komentář