And Here No Devil Can Hurt You (2011)

30%
Takový hodinový nudný film o dvou mladých lidech.

And Here No Devil Can Hurt You

USA, 2011, 67 minut

 

Režie: Ryan Balas

Scénář: Ryan Balas

Hrají:

Mirjam Karstoft

Richard Buonagurio

 

Snímek „And Here No Devil Can Hurt You“ je jeden z těch filmů, u nichž si říkáte, a co tím jako vlastně chtěl básník říct. Tím básníkem je konkrétně Ryan Balas, který kromě hraní dělal na svém filmu v podstatě všechno, čím ž se celkem zásadně zkrátily závěrečné titulky na skutečně nezbytné minimum. Kromě dvou koproducentů a hudby si pak Ryan Balas udělal vše sám.

Měla ho ráda, měl ji rád.

I když on vlastně fušoval i do herectví, protože se zde skutečně jako herec objevuje, i když v závěrečných titulcích není jako herec uveden. Prostě ten třetí týpek, co se ve filmu objeví kromě ústřední dvojice. Právě kolem muže a ženy (Mirjam Karstoft a Richard Buonagurio) se celý film točí a my nesledujeme nic jiného než je dva v jejich bytě, či co to je za interiér. Ven se nepodíváme.

Večer při svíčkách.

Dvojice prožívá celkem normální život. Neuspokojivý sex, tedy pro ni alespoň podle výrazu, trochu divné ale ne moc, postelové hrátky a pak podivné události, které v nich eskalují nejistotu a nakonec i strach, jež jsou spojené s něčím neznámým, nejistým, jako kdyby se v jejich domě a s jejich životy něco dělo. Že by se jejich životy smrskly jen na sex a nějaké to násilí?

To se zrovna převlékali.

Ryan Balas je režisér a tvůrce, který se zaměřuje na videa s jídlem. Taková ta krátká nebo delší videa, která vidíte hlavně v reklamách, kde jsou všechny pokrmy a ingredience krásně nasnímané, vypadá to jako něco, co by se dalo označit za porn food a vy máte hned strašnou chuť si to, co vidíte dát. Anebo prostě jen začnete z hladu slintat a v danou chvíli nepohrdnete ničím. Proč to říkám? Hlavně proto, že tohle se ve filmu ani trochu nepromítlo.

A pak to začalo být divné.

Americký snímek „And Here No Devil Can Hurt You“ je ukázkou toho, že člověk, který se nějakou formou věnuje natáčení, dostal nápad na cosi, co by se dalo označit za horor, ale primárně je to divně atmosférický film. A tak ho prostě natočil. Nevyšlo z toho nic skvělého, nic zapamatovatelného, ale díky hodině délky je tohle snesitelné. A odvaha mužského představitele v závěru může dámy potěšit.

 

Hodnocení: 30 %

 

Hororové filmy (mysteriózní)


Přidat komentář