Anonymous 616 (2018)

50%
Je to trochu špatně natočené, ale stejně se mi to celkem zamlouvalo.

Anonymous 616

USA, 2018, 80 minut

 

Režie: Mike Boss

Scénář: Mike Boss

Hrají:

Bella Shepard (Emily)

Emily Jordan (Kelly)

Daniel de Weldon (Jason)

Myles Cranford (Pastor Warren)

 

Snímek „Anonymous 616“ není vyloženě dobře natočený, není to snímek, kde by byly herecké výkony ozdobou. Stejně tak to není horor, který by vás nadchl svou režií, kdy některé scény jsou takové celkem unylé, některé se opakují a jejich provedení se od sebe moc neliší. Tohle nejsou aspekty, jež by mě dokázaly strhnout. Přesto si ale myslím, že si film alespoň to průměrné hodnocení zaslouží.

Hele, co jsem si přinesl.

Jason (Daniel de Weldon) by byl celkem normálním chlapíkem, kdyby se mu nestala taková zvláštní věc. Vlastně to začalo nevinně. On a jeho přítelkyně se měli setkat s dalším párem a společně si užít příjemný večer. Nic divného. Jenže to by Jasonovi nesměl někdo anonymně napsat na chatu a otevřít mu dveře, které by jinak zůstaly zavřené. Jsou to dveře směrem k moci.

Já vás vidím...

Jason v podstatě skočí na to, že pokud bude poslouchat anonymního pisatele, který toho o něm skutečně hodně ví, dostane se mu moci, jenž by snad mohla být i neomezenou. Jenže celé je to v tomhle ohledu takové pofidérní, ale přesto je z filmu zřejmé to, o co se tvůrci primárně snažili. Pokud jde o moc, dotkneme se jí, okusíme ji, dokáže nás pohltit. A my uděláme všechno, abychom jí měli ještě víc.

Donutí je skoro ke všemu.

Snímek se odehrává na velmi malém prostoru, až ke konci se zde objeví více postav. A popravdě, to komorní prostředí, do něhož se ještě navíc zapojí anonymní pisatel, je docela stísňující a Jason je docela dobrý magor, i když chování některých postav e lehce stupidní. Ale to hlavní se podařilo říct, tenhle snímek má vypovídací hodnotu, a za mě i překvapivou hloubku.

A pak to bude krvavé.

Ne, je mi jasné, že se noho podobných nadšených ohlasů pro film „Anonymous 616 nesesbírá, ale nemůžu si pomoct, tohle není jen stupidní film bez myšlenky, ta myšlenka zde je a je docela dobrá. Jasně, není to vyloženě skvěle provedeno, ale když se film snaží něco říct, a docela se mu to povede, musím ho prostě hodnotit alespoň průměrně, protože za mě to koukatelné je.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář