Another (2014)

20%
Jordyn je čarodějnice, která neví, co má za moc.

Another

USA, 2014, 80 minut

 

Režie: Jason Bognacki

Scénář: Jason Bognacki

Hrají:

Maria Olsen

Paulie Redding

Nancy Wolfe

Michael St. Michaels

 

Čarodějnických hororů je možné najít celkem dost, ale přesto se pořád točí. Tak to je v hororu a vlastně i v jiných žánrech, celkem normální. Témata se vracejí, protože prostě už není možné přijít s něčím naprosto novým, jen je možné se na staré téma pokusit podívat trochu jinýma očima. Tohle se ale snímku „Another“, který je distribuován také jako „Mark of the Witch“, rozhodně nepovedlo.

 Ta má kukadla!

Snímek „Another“ nesází na nějaké komplikované triky, a i když se jedná o horor čarodějnický, všechno je natočeno tak, aby nebyla potřeba velkých triků. To by ani tak nevadilo, kdyby se dařilo vytvořit pořádnou atmosféru. Na to ale také úplně nedojde, protože i v tomhle směru je snímek minimalistický a drží se hodně při zemi, snad v naději, že příběh bude mluvit sám za sebe.

 Uvidíme její oči často.

V hlavní roli máme Paulie Redding, která si zahrála mladou ženu slavící právě osmnáct, což je mimochodem důležité. Tahle právě dospělá žena, která se jmenuje Jordyn, v sobě díky dovršení magického věku, objevuje speciální schopnosti, jež jsou spojené s jejím temným dvojčetem. Tohle temné dvojče, které je jejím obrazem, totiž ovládá schopnosti, které jsou návykové. Jordyn se tak dostává k magii.

 Sem tam se ukážou i zuby.

Smyslem filmu je vlastně to, aby nám ukázal, jestli se Jordyn nakonec stane čarodějkou a jestli v sobě nechá zvítězit svou temnou stránku. Tohle se tvůrci snaží kořenit nějakou tou rádoby děsivou hororovou scénou, ale v konečném důsledku si uvědomíte, že zde vlastně není nic, co by vás dovedlo vyděsit, že zde není nic, co by bylo skutečně hororové, jen to, že se zde mluví o čarodějnictví, které podle všeho není nijak mírumilovné, což se ale tak nějak čeká.

 Překvapená?

„Another“ je snímek, který vás celkem snadno mine, je to snímek, na který velmi záhy zapomenete, protože na něm není nic, co si pamatovat. Dobře, možná vám v paměti na chvíli zůstane Paulie Redding, ale nebudu tvrdit, že to je herečka, která by mě od této chvíle nějak víc zajímala. „Another“ je tak v konečném důsledku jen další špatný horor, který se k vám nejspíš ani nedostane. A buďte za to rádi.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (mysteriózní)


Přidat komentář