Are You Scared? (2006)

20%
Bojíte se rádi? No, tak u filmu "Are You Scared?" nebudete.

Are You Scared?

USA, 2006, 79 minut

 

Režie: Andy Hurst

Scénář: Andy Hurst

Hrají:

Alethea Kutscher (Kelly)

Erin Consalvi (Cherie)

Brad Ashten (Brandon)

Carlee Avers (Laura)

 

Už na první pohled je jasné, čím se nechal snímek „Are You Scared?“ inspirovat. Je to jen další trendový film, který se v roce 2006 svezl na tom, že byla velmi populární série „Saw“. Tvůrci si asi mysleli, že natočit něco takového je nesmírně jednoduchém, a tak jim ani nevadilo, že zaprvé vykrádají jiné tvůrce, a za druhé, dělají to sakra špatným způsobem, který diváky odradí.

Místy je to celkem drsné.

Začátek je přesně takový, jak byste očekávali. Osoba – v tomhle případě žena – se probudí na divné místě, kde by neměla co dělat. Netuší, jak se tam dostala, ale hned se po ní chce něco hodně drsného, aby přežila, protože pokud to neudělá, tak zemře. Bohužel alternativa není o moc lepší, protože ta znamená, že bude hodně trpět. Na úvod to není špatné, je to alespoň trochu gory.

To není vězení. Teda vlastně...

Jenže tohle byl jen úvod, pak už se pokračuje s hlavním, dějem, kde to máme hezky vyvážené, tedy alespoň genderově. Jsou zde tři mladí muži a tři mladé ženy – jak jinak, kdo by se chtěl koukat na starší osoby – kteří netuší, kde se to ocitli a proč, i když jim začíná docházet, že to zrovna nějaká příjemná party nebude. Hlavně proto, že jim tu pořád někdy vyhrožuje smrtí.

Místy je to hodně Saw.

Snímek „Are You Scared?“ se chce tvářit trochu jinak, což se projevuje hlavně ve chvíli, kdy osoby zjistí, že se sem vlastně přihlásili dobrovolně, protože tohle je reality show „Are You Scared?“, které se chtěli zúčastnit. Asi si ale představovali, že budou moct hrát o nějakou odměnu, ne že budou skutečně hrát o život. Jenže to už jste ve fázi, kdy je vám snímek i s postavami naplno ukradený.

A masky ujdou.

Americký horor „Are You Scared?“ je skutečně jen variací na „Saw“ a nic jiného. Navíc variací špatnou, bez nápadu, kde si tvůrci mysleli, že jen pár hnusných scén bude stačit k tomu, aby film fungoval, jenže „Saw“ mělo ještě výhodu chytrého scénáře a postav, které nebyly vůbec špatné, i když ne vždy příjemné. „Are You Scared?“ nic z toho nemá, a tak snadno zapadá do zapomnění.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (mučení, survival)


Přidat komentář