Art of the Dead (2019)

50%
Umění smrti zní jako fajn název.

Art of the Dead

USA, 2019, 97 minut

 

Režie: Rolfe Kanefsky

Scénář: Rolfe Kanefsky, Michael Mahal, Sonny Mahal

Hrají: Richard Grieco, Lainee Rhodes, Nick Ford

 

Umění smrti, jak by se dal přeložit název tohoto amerického snímku, ve mně vyvolal pocit, že by se mohlo jednat o eden z těch dokumentů, které ukazují, jak lidé zabíjejí, že to bude vlastně všechno hodně realistické, ale nic jako „Faces of Death“ se nekonalo. Tohle je prostě standardní béčkový americký horor, kde si zahrálo i pár známých ksichtů, které jsou už delší dobu za zenitem.

 Zajímavá trojka.

Těmi známými ksichty jsou Richard Grieco, který se ale objevuje jen na začátku, i když se musí nechat, že alespoň trochu hraje. Druhým známějším obličejem je Tara Reid, která už se ani nesnaží předstírat, že y hrála, ale prostě rovnou jede na to, že si odstojí svůj part, což je v jejím případě licitátorku na jedné aukci, kde se prodává umění, konkrétně sledujeme prodej série obrazů.

 Když se moc zhulíš.

Co tahle série obrazů dovede, to už víme z úvodní scény právě s Richardem Griecem, který doplatil na to, že se mu podařilo sérii obrazů spojit a měl je doma všechny. Je to série, která zobrazuje všechny hříchy, což by nebylo nic až tak děsivě originálního, ale jde o to, že v obrazech je trochu víc než by si jeden myslel. Každý, kdo se s nimi dostane do kontaktu, za to zaplatí.

 Kněz drsňák.

Snímek „Art of the Dead“ dovede docela překvapit tím, že se nebojí gore, i když pravda, je spíše statické, kdy už jen sledujeme, jak kamera zabírá jednotlivé mrtvoly. Ale nevadí, i tak je namaskování dobře provedené a sem tam jsou tu i scény, které jsou vskutku nápadité. A jako třešnička na dortu, nechybí ani nahota, i když pravda, klidě by jí mohlo být víc, tenhle film si o to říkal.

 A to jsou moje obrázky.

Americký snímek „Art of the Dead“ není velkým hororovým uměním, jedná se o horor, který hraje s hodně jednoduchým příběhem a jde jen o to, kolik vlastně umře postav a jak, ale popravdě, je to jedno z těch lepších béček z poslední doby, která jsem viděl. A tak si z mého pohledu zaslouží alespoň to průměrné hodnocení, i když herci vás svými výkony rozhodně nestrhnou.

 

Hodnocení: 50 %

Hororové filmy


Přidat komentář