Bed of the Dead (2016)

40%
Postel je vždycky jediné útočiště.

Bed of the Dead

Kanada, 2016, 88 minut

 

Režie: Jeff Maher

Scénář: Cody Calahan a Jeff Maher

Hrají:

Colin Price (Virgil)

Alysa King (Sandy)

Gwenlyn Cumyn (Nancy)

Dennis Andres (Ren)

 

Z názvu „Bed of the Dead“ to skoro vypadá, že tohle bude jen další variace na zombie téma, ale v tomhle ohledu se musí snímku nechat, že je mnohem originálnější, a pokud by mělo dojít k nějakému připodobnění, tak ke snímku „Hostel“, s nímž to má trochu podobný začátek. Ale pak už se to odlišuje, i když i v „Bed of the Dead“ je gore celkem zásadní a dá se říct, že dobré.

Pěkná sekyra.

Čtyři přátelé, dva muži a dvě ženy, samozřejmě mladí, se rozhodnou, že narozeniny oslaví ve speciálním klubu, kde si pronajmou rovnou celý pokoj. Je to zvláštně vybavený pokoj, kde je jedna obrovská postel. A právě ta postel se stává základním dějištěm filmu, protože to po nějaké době vypadá, že čtveřice nemůže opustit poste, pokud chce zůstat v bezpečí a také naživu.

Čachtická paní?

Tohle je takový základní předpoklad, kterému rozumím. Postel je takový maják bezpečí, když jste v posteli nemůže se vám nic stát. Tohle jsem měl jako dítě. Nohy mi nemohly přečuhovat přes postel, musel jsem je mít schované pod dekou, jinak jsem nedokázal usnout, protože pod postelí mohlo být něco nebezpečného. I ve filmu „Bed of the Dead“ je pak postel přístavem bezpečí, protože pokud s z ní postava vydá, většinou končí smrtí.

Jo, tak to bolet může.

Už od začátku pobytu ve speciálním klubu je tak nějak jasné, že tohle nebude v pořádku. Něco se stane. A pokoj to jen podpoří svým vizuálním ztvárněním. Pak už stačí jen to, aby se objevily první halucinace, pak první mrtvola, není to hezký pohled, no a potom už se to začíná nabalovat na sebe, už si nejste ani jistí tím, co je vlastně minulost, co současnost a co budoucnost.

Pěkný vodotrysk.

Kanadský snímek „Bed of the Dead“ nemá moc čím překvapit, nejedná se o něco, co by dokázalo nějak více upoutat diváky, ale není to vyloženě špatně natočené, pokud odhlédneme od toho, že se příběh možná malinko zbytečně snaží o to, aby v něm bylo něco víc, než tam nakonec skutečně je. Ale musí se uznat, že z hlediska gore se místy jedná o snímek vskutku povedený.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (duchové, gore, mysteriózní)


Přidat komentář