Better Watch Out (2016)

70%
Nápaditý film, který vás dovede mile překvapit. A postavy nemile.

Better Watch Out

Austrálie, USA, 2016, 89 minut

 

Režie: Chris Peckover

Scénář: Zack Kahn a Chris Peckover

Hrají:

Olivia DeJonge (Ashley)

Levi Miller (Luke)

Ed Oxenbould (Garrett)

Aleks Mikic (Ricky)

 

Docela mě překvapilo – a musím říct že velmi mile – jak se tenhle na první pohled nenápadný australsko-americký horor vyvinul. Měl jsem tady recenzi na snímek „Milovaný Joshua“, kde je spratek, který by klidně mohl být ďáblovým synkem, ale to byl film, který byl pojat tendenčně. Film „Better Watch Out“ má originální přístup a v tomhle směru dovede diváka skutečně překvapit a potěšit.

Jde se na to, kluci.

Ashley (Olivia DeJonge) je dívkou, která si přivydělává tím, že dělá hlídačku dětem, když jejich rodiče chtějí někam vyrazit. Celkem standardní praxe, kdy si holka přivydělá, má to jako brigádu, která je celkem v pohodě, pokud nejsou děti moc velcí fakani. Anebo pokud v okolí není někdo, kdo by chtěl toho malého kluka možná zabít. Ale kdo by to tak asi mohl být...

Momentka z natáčení.

Luke (Levi Miller) má menší komplex ze své holky na hlídání. Prostě se do ní trochu zabouchnul a tenhle večer by jí chtěl dát najevo, co k ní cítí. Jenže to by nesmělo dojít k událostem, které jsou hodně nečekané a dovedou zkřížit plány. Jako kdyby tam venku byl někdo, kdo nechce, aby večer probíhal klidně. Jako kdyby venku čekal vrah, který si chce někoho podat.

Takhle si to hlídání nepředstavovala.

Snímek „Better Watch Out“ má několik hodně silných stránek. Ta první je v tom, jak je napsaný scénář. Ten v sobě má několik zvratů a několik nečekaných momentů, stejně jako některé situace, které jsou velmi dobře vygradovány. Další silnou stránkou jsou herečtí představitelé, kteří byli dobře vybráni a kteří táhnou snímek dál, a to i ve chvíli, kdy máte pocit, že ztrácí dech.

Strach mají oba.

Australsko-americký horor „Better Watch Out“ je takovou hodně specifickou variací na home invasion, kdy chvílemi máte pocit, že je to něco mezi filmy „Halloween“ a „Sám doma“. A pak najednou bum, ono je všechno trochu jinak. Mimochodem ale zrovna odkazy na „Sám doma“ jsou zde celkem zásadní a jen podtrhávají tíhu atmosféry, která jde od filmu s dětmi po nepříjemnou vyvražďovačku.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (slasher, vrazi, děti)


Přidat komentář