Blood Beach (1980)

40%
Na téhle pláži nechcete nechat hrát své děti.

Blood Beach

USA, 1980, 92 minut

 

Režie: Jeffrey Bloom

Scénář: Jeffrey Bloom a Steven Nalevansky

Hrají:

David Huffman (Harry Caulder)

Marianna Hill (Catherine Hutton)

Burt Young (Royko)

Otis Young (Piantadosi)

 

„Blood Beach“ je název, který mě hned na první pohled zaujal. Je to snímek, který slibuje, že by se na pláži mohlo odehrávat něco skutečně krvavého. Navíc obrázky z filmu naznačují, že by se mohlo jednat o horor, kde bude pláž požírat svoje návštěvníky. To zní docela pěkně šíleně a já jsem byl zvědavý na to, jak se s takovým tématem tvůrci v roce 1980 vypořádali. Zvědavost se bohužel tolik nevyplatila.

 Bacha, děti, kde si hrajete.

I když ve snímku „Blood Beach“ hraje nějaká ta známá tvář, ať už Burt Young, kterého budete znát z „Rockyho“, nebo John Saxon, jenž se objevil v několika dílech série „Noční můra v Elm Street“, tak se určitě nejedná o nějaké výrazné využití hereckého potenciálu, většina z postav vypadají spíše jako statisti, což rozhodně nepřidává snímku, který i tak nemá nic moc spád.

 Písek je žravý.

Zápletka je celkem jednoduchá, což se asi dalo očekávat. Jsme na pláži v Los Angeles, je zde krásně – obraz tedy nic moc, ale holt nebyly asi peníze na trochu lepší kameru – a sledujeme, jak zde pod pískem mizí lidé. Co je tam vtahuje? Nevíme. Ale to je dobře, protože právě to chceme odhalit. A tak se rozjíždí vyšetřování, které má onu příčinu zmizelých osob úspěšně odhalit.

 A zanechává nepěkné zbytky.

Pátrání v tomhle snímku je ale nuda a není zde žádná postava, která by vás dostala. Není zde nikdo, kdo vás pro film a pro příběh dokáže strhnout, stejně jako vás nedokáže strhnout dění a odhalování toho, co se ve filmu děje. Potenciál něčeho, co se skrývá v písku, bohužel rozhodně naplněn nebyl, a nemohu si pomoct, ani nějaké ty masky a gore nevypadají dobře, spíš tak nějak odflákle.

 Musejí ale bojovat.

Horor „Blood Beach“ se bohužel neukázal jako jedna z těch zapadlých perel, které člověk rád objeví. Tohle je prostě jenom béčko, které nemá dobrý tah na bránu, béčko, které je prostě jen takové obyčejné, není v něm nic, co by vás vytrhlo, snad jen kromě toho hlavního nápadu, který se objevuje už v názvu filmu. Po několika desítkách minut si nejspíš uvědomíte, že vás snímek svým až televizním pojetím nudí.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (slasher, příšery)


Přidat komentář