Blood Is Blood (2016)

40%
Krev je krev a tohle je prostě moc zamotané a přeplácané.

Blood Is Blood

USA, 2016, 80 minut

 

Režie: Stuart Sauvarin

Scénář: Stuart Sauvarin

Hrají:

Fiona Dourif (Brie)

Andrew James Allen (Daniel)

Kate French (Sara)

Daniel di Tomasso (Crew)

 

Krev je krev, říká nám titul filmu, pokud bychom ho otrocky přeložili do češtiny. V našem jazyce ale máme takové ustálené spojení, které zní „krev mé krve“. I to by docela sedělo na to, o čem snímek „Blood Is Blood“ je a co se v něm odehrává. Bohužel už to nedokáže naznačit, jak se ve snímku všechno odehrává, protože to je docela zásadní problém, na nějž při sledování narazíte.

Zajímavá dívčina...

V hlavní roli máme mladou dívku, která touží po pomstě, protože došlo ke smrti, jež by si ji podle jejího názoru zasloužila. To by bylo sice hezké, v případě, že bychom skutečně sledovali revenge movie. Jenže tady ani nejde o tu pomstu samotnou, jde o to, co se pomstou odhalí. A právě zde nastupuje na své místo název hororu, který se ukazuje jako celkem všeříkající.

Beznaděj je součástí filmu.

Americký snímek „Blood Is Blood“ má jeden velký problém – je to styl vyprávění, který je nechronologický. Jasně, v dobrých rukách je to způsob, jak vyprávět zajímavý příběh a dodat mu pořádnou dávku napětí a mysterióznosti. Jenže tvůrci filmu v ruce dobrý scénář neměli. Stuart Sauvarin napsal a zrežíroval snímek způsobem, jenž mu prostě nemohl vyjít, protože se místy jeví jako nesmyslný.

Jak děláš tenhle obličej?

Horor „Blood Is Blood“ tedy padá na tom, jak je vyprávěn. To, co je vyprávěno, je na první pohled vlastně takový redneck horor, kde jsou místo vidláků lidé z města, nebo se tak alespoň tváří. Nemá to v sobě nic světoborného, jen ta forma měla ukázat, že tenhle film bude trochu jiný. Ukázalo se, že není jiný ani trochu, je vlastně celkem obyčejný a ještě otravný na sledování. A to je sakra špatně.

Menší upoutávka.

Stuart Sauvarin si určitě myslel, když příběh psal a když ho pak točil, že před sebou má něco velkého, něco, co docela dobře zamotá divákovi hlavu. A jo, přesně tohle se povedlo, hlavu divákovi zamotal, ale nějak mu nedošlo, že by to měl udělat s tím, aby se u toho divák cítil dobře. A to se bohužel nestalo, nic takového se nedostavilo. „Blood Is Blood“ je nakonec přece jen zklamání.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (slasher, vrazi)


Přidat komentář