Blood Punch (2014)

65%
Film, který překvapil docela chytrým scénářem a zajímavým průběhem.

Blood Punch

USA, 2014, 104 minut

 

Režie: Madellaine Paxson

Scénář: Eddie Guzelian

Hrají:

Milo Cawthorne (Milton)

Olivia Tennet (Skyler)

Ari Boyland (Russell)

Adelaide Kane (Nabiki)

 

Líbí se mi filmy, které jsou na první pohled takové nenápadné, kdy si myslíte, že od nich nemůžete ani nic očekávat. Pak vás dovedou jenom příjemně překvapit tím, co vlastně ukazují. To se povedlo snímku „Blood Punch“, který vypadá jen jako další horor, který se odehrává na osamělé chatě v lesích. Ale to je skutečně jen první pohled, který se vám při sledování naskytne.

 S brokovnicí ani nemusí tolik mířit.

Snímek ale přece jen začíná trochu netradičně. Je o studentovi Miltonovi, který se velmi dobře vyzná v chemii. Je tak dobrý, že je schopen uvařit metanfetamin, což je rozhodně schopnost, která se dá využít, hlavně ve chvíli, kdy máte známé, kteří vědí, jak s tím dál naložit. Sám v tomhle ohledu není moc schopný, a tak ho chytnout. Díky tomu se ale setká s velkohubou a drsnou Skyler, s níž chtějí dát dohromady něco většího.

 Jeden z nich nepřežije. Nebo ne... on vlastně nepřežije nikdo. Několikrát.

Skyler má spoustu pseudoefedrinu, ale neumí ho zpracovat. Milton ví, jak pseudoefedrinu zpracovat, ale nemá kde. No a pak je tu ještě šílený policista Russell, který má místo i odbyt. Společně to dají dohromady. Lovecká chata hluboko v lesích se zdá jako skvělý nápad. Alespoň do chvíle, než některé chvíle začnou postavy prožívat znovu. Že by se ocitli ve smyčce? Anebo je všechno ještě jiné?

 Chce svoje drogy.

Ano, to, co sledujeme, rozhodně není jednoduché na pochopení, ale není to jen nějaká snaha upoutat smyčkou, podivnými událostmi. Tenhle snímek má dobré postavy a má i propracovaný příběh, jemuž se daří gradovat, a to až do samotného konce a nutného odhalování určitých twistů, které musejí dějem zamotat. Kdo nakonec přežije? Kdo je hajzl? Co se děje? Tohle jsou otázky, na které najdete odpovědi. Nemusí vás vždy uspokojit, ale jsou tam.

 Jeden z nich míří špatně.

„Blood Punch“ není dokonalý snímek, ale je chytrý, je dobře zpracovaný a daří se mu zdárně dojít až do konce, což jste si ani na začátku nemuseli myslet. Mám rád chytré filmy a tomuhle se navíc ještě podařilo být docela drsně naturalistický s triky, které jsou na dobré úrovni. Nečekaný zážitek, který má svoje mouchy – možná až zbytečně natahovanou stopáž, některé nudné scény – ale jako celek funguje.

 

Hodnocení: 65 %

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář