Blood Red Moon (2010)

5%
Jeden z těch filmů, které stojí za to nevidět.

Blood Red Moon

Kanada, 2010, 71 minut

 

Režie: Brett Kelly

Scénář: Kevin J. Lindenmuth

Hrají: Sarah Lavrisa, Matthew Thomas Rogers, Mark Courneyea

 

Vezměte si kameru, překecejte pár kamarádů, že máte kameru a že byste docela rádi natočili nějaký film támhle v lese za barákem, jednoho zaúkolujte tím, aby do obchodu s ptákovinami došel koupit umělé upíří zuby, trochu se domluvte, aby to nevypadalo tak, že jen improvizujete, a pak konečně začněte natáčet. Nevadí, že to je na kameru z výprodeje, pořád ještě funguje.

On je upír!

Tak v podobném duchu se nesl snímek „Blood Red Moon“, a tak si asi dovede představit, jaká je jeho kvalita. Nemůžu si pomoct, člověk by neměl odsuzovat snahu někoho, kdo má omezené podmínky, ale na druhou stranu, tvůrci šli se svou kůží na trh, dokonce dali snímek volně na YouTube, a tak si prostě kritiku zaslouží. Na tenhle hororový pokus se jednoduše skoro nedá koukat.

Ilustrační foto.

Máme zde dvě hlavní postavy. Megan (Sarah Lavrisa) a Victor (Matthew Thomas Rogers) jsou zamilovaný pár. Ona je celkem obyčejná mladá žena, ale svého přítele miluje. On je celkem normální kluk, jenže ona ho přistihla, jak vysával jinou. To je trochu problém, až na to, že ona pak přišla na skutečnost, že ji nevysával proto, že se chtěl sexuálně uspokojit, ale doslova z ní sál krev.

Takhle krvavé to rozhodně není.

Megan tohle nevadí, Victor je z toho trochu překvapený, ale přece se milují. Co je na lásce mezi lidskou ženou a upírem tak divného? Ano, snímek jde skutečně v duchu romantik jako jsou „Stmívání“, jen to není tak nablýskané a cizelované, ale na špatné herecké výkony se můžete rozhodně spolehnout, protože těmhle hercům nebudete věřit nic, ale opravdu vůbec nic.

A takhle trapné to je.

Kanadský snímek „Blood Red Moon“ je ukázkou hororového braku, kdy tentokrát slovo používám v negativním významu, což u mě není standardní. I brak beru jako něco, co může člověka bavit, je to prostě béčkové, na nic si to nehraje. Ale tohle nesplňuje ani takové požadavky, prostě je to jen špatná romance s upíry, kdy ani ti to nějak zásadně nevytrhnou. Radši nevidět.

 

Hodnocení: 5 %

 

Hororové filmy (upíři)


Přidat komentář