Bounty Killer (2013)

30%
"Bounty Killer" nás zavádí do světa, kde jsou zabijáci lidí adorovanými celebritami.

Bounty Killer

USA, 2013, 89 minut

 

Režie: Henry Saine

Scénář: Jason Dodson, Colin Ebeling a Henry Saine

Hrají:

Matthew Marsden (Drifter)

Kristanna Loken (Catherine)

Christian Pitre (Mary Death)

Barak Hardley (Jack LeMans)

 

Jak už název napovídá, tady nepůjde o nájemné lovce lidí, ale rovnou o nájemné zabijáky. Smysl jejich práce je stejný. Lovit a rovnou se postarat o ty šmejdy, kteří chodí po zemi. A že těch šmejdů je vždycky dostatek. Aby to bylo trochu ozvláštněné, tak v hlavní postavě zabijáka není nějaký machoborec, ale pořádně vyprsená ženská, na kterou je radost pohledět. V tomhle duchu se nese celé tohle ujeté béčko.

Kočka.

Na první pohled je jasné, že tohle má být především zábava. Béčka akčního ražení se v poslední době nosí a je jasné, že „Bounty Killer“ je tak trochu odpovědí na „Macheteho“. Proč ne. Je tomu dán celkem zajímavý háv ve stylu „Šíleného Maxe“, což z filmu dělá tak trochu sci-fi, ale zase nečekejte velké vymoženosti. Pořád to je levný film, který si vystačí se scénami v poušti.

Pořád kočka.

Jsme na Zemi, pořád, ale tohle není svět, který známe. Země se trochu změnila a těmi, kdo na ní vládne, jsou zabijáci. Jsou to pravé celebrity a lidé je milují, samozřejmě ti, co se neobjeví v zaměřovači jejich pistolí nebo na druhém konci jejich nože. Zabijáci mezi sebou soutěží, kdo zabije víc, lidé jim fandí a provolávají slávu. My sledujeme Mary Death, skutečnou star mezi zabijáky, a její příběh. Ten je trochu nezáživný, protože středová část filmu je její velká slabina.

Kristanna je divná.

Na to, jak se to celkem dobře rozjíždí a ukazuje to, že by to mohla být drsná paráda, ta úvodní scéna je skutečně výborná, tak najednou zjišťujeme, že se něco hodně zaseklo a že to nefunguje jako skvělé, za vlasy přitažené béčko. Najednou je z toho naprosto obyčejné béčko, kde není nic z toho, co očekáváte. Čekáte totiž, že se zde bude hodně střílet, bude se zde případně hodně jezdit v autech a budou zde nahé kočky. Jenže ouha, tohle se nekoná. „Bounty Killer“ se mění na ukecanou podívanou, která si chce hrát na emocionální blábol. A blábol to většinu času je.

Ten oldschool look je příjemný.

Trochu reputaci snímku zachraňuje závěr, od chvíle, kdy se ocitneme v kanceláři s Kristannou Loken, která neskutečně zestárla a není tady na ní nic sexy. Tady to začíná být zase zábavné a zase je to hodně krvavé. Tahle nevyrovnanost snímku nesluší. Takový „Machete“, ten jel od začátku do konce. „Šílený Max“ měl zase trochu větší přesah a zajímavější využití prostředí, nemluvě pak o skvělých vychytávkách. „Bounty Killer“ až moc laxně přistoupil k látce, což vede k tomu, že až moc snadno zapadne.

 

Hodnocení: 30 %

Hororové filmy (béčka, vrazi)


Přidat komentář