Brainjacked (2009)

40%
Když vám udělají zdířku do hlavy, nebudou za tím jen dobré úmysly.

Brainjacked

USA, 2009, 93 minut

 

Režie: Andrew Allan

Scénář: Andrew Allan a Andy Lalino

Hrají:

Christopher Jackson (Tristan)

Stephen Biro (Dwight)

Kevin Anthony Brooks (Mugger)

Cyndi Crotts (Jane)

 

Co kdyby vám někdo udělal zdířku do hlavy? Asi by se vám to moc nelíbilo. Ale co kdyby vám někdo řekl, že pokud vám navrtají tu hlavu, přestane vás bolet, dostaví se úleva a váš život zase bude v pořádku? Možná byste to zvážili, stejně jako hrdina snímku „Brainjacked“.
A co kdyby vám ještě slíbili, že vás zbaví nočních můr, které vás stíhají? Ano, někdy člověk kývne na jakoukoli úlevu.

 Pořádný cucflek.

Tristan (Christopher Jackson) se rozhodne, že podstoupí experimentální léčbu, která vede k tomu, že mu e navrtána lebka, což je sice zákrok šílený, ale vede k tomu, že se vám skutečně uleví a vy si budete moc v klidu zdřímnout, bolesti se nebudou opakovat. Jenže pak se stane, že najednou zapomenete, co jste v určitém časovém úseku dělali. Vedlejší účinek, ale hodně nepříjemný.

 Taky má dírku.

A s těmi vedlejšími účinky to jde ještě dál. Najednou na vás útočí neznámí lidé a vy jste ve skutečně velkém nebezpečí. Musíte doslova bojovat o život a nevíte ani proč. Jenže pak se to všechno začíná skládat dohromady. Co když ta operace nebyla tak nevinná? Co když měl chirurg nějaké postranní úmysly? Co když je to všechno součást celkem šíleného mocichtivého plánu?

 I na kočičky dojde.

Když se budete na snímek „Brainjacked“ dívat, budete přemýšlet, jestli je to horor, jestli je to sci-fi, jestli je to bizarnost, jestli je to splatter. A ono je to vlastně všechno dohromady, i když ten horor se projevuje právě spíše ve formě toho splatteru a gore, na němž je vidět, že se tvůrci snažili, ale je to místy ještě takové nedomrlé a chtělo by to přece jenom ještě trochu doladit k dokonalosti.

 Ani gore nechybí.

Na snímku „Brainjacked“ je vidět, že se natáčelo v podstatě na jedné lokaci, je vidět, že to je levný snímek, ale také je zde patrné určité úsilí o to, aby byl snímek v tom, jak byl rozvržen, natočen co nejlepším možným způsobem, alespoň za daných podmínek. Netvrdím, že je to naprosto skvělá podívaná, ale je to snímek, který není vyloženě špatný a já mu rád nějaké body dám.

 

Hodnocení: 40 %

Hororové filmy (gore, hnus, vrazi)


Přidat komentář