Burning Bright (2010)

70%
Hodně nepravděpodobná událost, ale stejně je to prostě dobré.

Burning Bright

USA, 2010, 86 minut

 

Režie: Carlos Brooks

Scénář: Christine Coyle Johnson, Julie Prendiville Roux a David Higgins

Hrají:

Garret Dillahunt (Johnny Gaveneau)

Briana Evigan (Kelly Taylor)

Charlie Tahan (Tom Taylor)

Peggy Sheffield (Doctor Orsi)

 

„Burning Bright“ je takový nenápadný snímek, který se mi docela dlouhou dobu vyhýbal, což je docela škoda, kromě toho, že zde hraje Briana Evigan, kterou mám rád, tak je to i film s velmi zajímavým tématem, který je natočený natolik dobře, aby vás bavilo se na něj dívat, a to i přesto, že byste si mohli říct, že to je ve skutečnosti hodně banální a možná trochu ujetá zápletka.

 Má proč mít strach.

Dojde tady k několika událostem, jež mají hodně zvláštní následky Kelly (Briana Evigan) chce na vysokou školu, ale její matka zemře. To vede k tomu, že se ona musí starat o svého autistického bratra. Přesto mají ještě nevlastního otce. Ten má zvláštní zálibu. Chce si vytvořit vlastní soukromé safari, kam mu právě přivážejí jedno pořádné zvířátko – bengálského tygra. To není kočička, které by se člověk nebál.

 Jako ve středověku.

Dobře, to by ještě bylo všechno v pořádku, kdyby tygr zůstal tam, kde byl. Jenže to by se Kelly nesměla jednoho dne probudit a zjistit, že dům je jednou velkou pevností, z které se nejde dostat. Venku totiž hrozí hurikán. To je vážně problém, ale ještě větší problém je skutečnost, že tygr už není v kleci, ale jen tak si v klidu chodí po domě. To není záviděníhodná situace.

 Kočička jde po ní!

Takže Kelly se musí vyrovnat s tím, že je zamčená v domě, kde se potuluje smrtící a celkem vzteklá kočka, ale musí se také vypořádat se skutečností, že je zde její autistický bratr, s nímž rozhodně není snadné pořízení. Ve chvíli, kdy se snažíte přežít tygra, to rozhodně není společník, který by pomohl. Tohle všechno buduje překvapivě velmi napínavou podívanou, která vás přiková k obrazovce.

 Kočička jde vařit.

Zní t skoro neuvěřitelně, ale snímek „Burning Bright“ není hloupý film, jak y se mohl tvářit, ale jedná se o snímek, který je velmi dobře vystavěný, má skvělou atmosféru a je výborně budovaný. A přitom jde opravdu jenom o to, že se holka snaží přežít ve společnosti tygra. Šílený nápad, ale povedlo se ho velmi dobře zpracovat, za což si tvůrci rozhodně zaslouží pochvalu.

 

Hodnocení: 70 %

Hororové filmy (survival, zvířata)


Přidat komentář