Burying the Ex (2014)

60%
Joe Dante dokázal, že mě ještě dovede pobavit.

Burying the Ex

USA, 2014, 89 minut

 

Režie: Joe Dante

Scénář: Alan Trezza

Hrají:

Anton Yelchin (Max)

Ashley Greene (Evelyn)

Alexandra Daddario (Olivia)

Oliver Cooper (Travis)

 

Joe Dante je režisér, který za sebou má celkem dobré záseky, jež mám ve filmovém hororu osobně docela rád. „Gremlins“ nebo „Kvílení vlkodlaků“ patří rozhodně k tomu lepšímu, co horor nabízí, a to za celou svou historii. Byl jsem tak docela zvědavý na to, co Joe Dante přinesl nového, protože jsem toho od něj za poslední roky moc neviděl. Ne že by on nic nedělal, ale já jsem ho tak nějak nevědomky ignoroval.

 Láska na hřbitově.

Když jsem někde náhodou zahlédnul trailer na film „Burying the Ex“ – náhodou asi ve chvíli, kdy jsem ho nahrával na Horor Web – docela mě zaujalo, že by to měla být hororová komedie. Co si budeme povídat, ten příběh je docela kravina, ale na druhou stranu jsou zde zajímaví mladí herci, kteří mě docela baví – dívky hlavně proto, že se na ně hezky kouká, a Anton Yelchin mi přijde jako skvělý herec.

 Když se jednou zapomněla namalovat.

Takže ten příběh: Max (Yelchin) má přítelkyni Evelyn (Ashley Greene), která je tak trochu žárlivá. To se projeví ve chvíli, kdy si chtějí koupit nějaké občerstvení, kde Max narazí na Olivii (Alexandra Daddario), s kterou má spoustu společných zájmů. Ani nějak moc neflirtují, ale Evelyn je z toho šílená. A pak ji razí auto a ona umírá. Romance mezi Maxem a Olivií může začít. Jen kdyby se Evelyn nevrátila díky jedné sošce z hrobu.

 Ty oči!

Ten námět je krásně béčkový a mohl by být hnusným survivalem anebo právě ujetou komedií, což je také cesta, kterou se Dante vydal. A místy je to celkem zábava. Kromě toho, že je to chvílemi také pořádně gory a hnusné. Dante tak jede v moderním vizuálu v podstatě klasický hororový námět z 80. let. A mě tím dostal, protože mě to od začátku docela bavilo a film jsem si užíval.

 Sex co se zvrtnul?

Postupně snímek „Burying the Ex“ ztrácí náboj a ten vtip není nějak skvělý, možná se úplně přestanete smát, ale já jsem se u tohoto filmu stejně dobře bavil a užil jsem si ho, jak jsem tak nějak očekával. Tohle je prostě typ filmu, který rozhodně snesu. Žádné velké umění, ale snaha i z celkem jednoduchého scénáře natočit něco, co bude diváka bavit. A mě tohle prostě bavilo. Ti mladí herci jsou fajn.

 

Hodnocení: 60 %

Hororové filmy (zombie, komedie)


Přidat komentář