Cabal (2020)

10%
Hodně špatné cosi...

Cabal

USA, 2020, 89 minut

 

Režie: Rene Perez

Scénář: Barry Massoni, Rene Perez

Hrají: J. D. Angstadt, Michael Arnel, Linda Bott

 

„Cabal“ není hezký snímek, a to jak ve smyslu toho, jaký je jeho vizuál, tak ani ve smyslu kvality, jež je vám nabízena. Ale vzhledem k tomu, že má film na svědomí Rene Perez, není se ani moc čemu divit. Tohle není zrovna tvůrce, který by se vyznačoval tím, že nabízí svým divákům umělecky vyvážené filmy se silnou výpovědí. Ne, tohle je tvůrce hodně špatných filmů.

 Dáš si?

Viděli jste jeho filmy, jako jsou „The Burning Dead“, Playing with Dolls“, „little Red Riding Hood“, „Playing with Dolls: Bloodlust“ nebo „Playing with Dolls: Havoc“? Tak pokud ano, víte, do čeho se snímkem „Cabal“ půjdete. A pokud jste žádný jeho film doposud neviděli, myslím, že po zhlédnutí „Cabal“ jeho další tvorbu nejspíš ani vyhledávat nebudete. Moc důvodů k tomu není. Snad jen nějaké sebemrskačství.

 Dám si tohle.

I když by se zdálo, že název snímku „Cabal“ odkazuje na dílo Clivea Barkera, nenechte se mýlit. Tohle nemá s knihou „Cabal – noční rasa“, potažmo se snímkem „Plod noci“ nic společného. Tohle je prostě jen jméno, které bylo použito, ale víc se v tom hledat nesmí. Ono nemá moc smysl hledat ani ve snímku z roku 2020 samotném, protože toho s sebou zrovna moc nepřináší.

 Ale dal by si i tohle.

Celé je to vlastně o tom, že tu máme sériového vraha, který si říká Sallos (Tony Jackson) a jenž má spadeno hlavně na mladé holky, protože alespoň díky nim má smysl se na film podívat. Jen je škoda, že je to celé tak strašně trashové. Sallosovi se má postavit žoldák, který si říká Dragonfly (John Ozuna). Ten ale brzy zjišťuje, že v zapomenutém lese jsou nebezpečí ještě horší.

 Fakt to má něco s hororem?

Americký snímek „Cabal“ je trashonvý film, kterému vůbec nejde o to, aby děsil. Nejedná se o horor, který by v sobě měl jakoukoli atmosféru, horor je to primárně tím, aby vás zhnusil. Problém je ale trochu v tom, že vás zase tolik nezhnusí nějaké mordy, které při promítání sledujete, ale spíše skutečnost, jak je to celé špatně natočeno. Rene Perez jednoduše opět nepřesvědčil a nejspíš ani nikdy nepřesvědčí. I když „Death Kiss“...

 

Hodnocení: 10 %

Hororové filmy (vrazi)


Přidat komentář