Carnivore (2000)

35%
Vědci pro obyčejné občany vypěstovali další nebezpečnou příšerku. A nechtěně ji vypustili.

Carnivore

USA, 2000, 80 minut

 

Režie: Joseph Kurtz a Kenneth Mader

Scénář: Joseph Kurtz a Kenneth Mader

Hrají:

Steven Walker

Jack Solem

J. Douglas Martner

Michael Hogan

 

Když se podíváte i jen na fotografie ze snímku „Carnivore“, je vám hned jasné, že tu něco není v pořádku. Minimálně s tím, jak to celé vypadá. Vizuální stránka filmu je prostě otřesná, navíc, jak je všechno modré, nevypadá to prostě hezky, a je jedno, jestli to byl záměr, či nikoli. Stejně jako je jedno, jestli byl snímek natočen dříve a dokončen až v roce 2000, anebo natočen celý v roce 2000.

Příšerka.

Ať tak nebo tak, v každém případě se k vám dostává film, na který se prostě moc dobře nekouká. Už to samo o sobě dovede diváky odradit, ale ono je toho ještě mnohem víc, co vás nakonec přiměje k tomu – neříkám, že určitě, ale možná ano – abyste tenhle snímek vynechali a raději se zaměřili na něco jiného, co bude alespoň z pohledu vizuálu snesitelné a kde rozeznáte detaily.

Pořádné zuby.

Snímek „Carnivore“ si jede celkem jednoduchou dějovou linku. Máme tu nějaký ten vědecký experiment, který nebude končit zrovna slavně. Vědci tu pracují na nějakém monstru, které jim ale uteče. Co na to pak chudáci mladí, kteří se dostanou do jednoho domu, kde by údajně mělo strašit. Akorát zjistí, že na ně čeká mnohem náročnější zkouška než nějaký bobřík odvahy.

Nicneříkající fotka.

Vizuál filmu je sice otřesný a máte pocit, že to někdo točil na kameru z výprodeje někdy na konci 70. let, a t jen proto, že zrovna dostal větší kapesné od rodičů, ale pak je zde prvek, který vás dovede sakra překvapit. Tím prvkem je zde prezentované monstrum, které sice vypadá jako přerostlý critter, ale to nic nemění na tom, že je sakra dobře ztvárněné a vypadá prostě cool. Ty zuby...

A naprosto nicneříkající fotka.

Americký snímek „Carnivore“ je béčko, hodně jednoduché a hodně špatně natočené béčko, ale i na takovém filmu najdete něco, co je alespoň trochu zajímavé. V tomhle případě je to příšerka, jejíž design už ale najdete na plakátě, což je možná trochu škoda. Na druhou stranu, alespoň hned víte že se na něco můžete těšit a nevypnete snímek hned po několika sekundách, kdy vás dovede svým vizuálem odradit.

 

Hodnocení: 35 %

 

Hororové filmy (příšery, survival)


Přidat komentář