Catwoman (2004)

10%
Halle Berry je sice sexy ženská, ale to rozhodně na celý film nestačí. "Catwoman" je jednou z nejhorších komiksových adaptací. Vzhledem k tomu, že ty dělal i takový Wynorski, je to už co říct.

 

Catwoman

Catwoman

USA, 2004, 104 minut

 

Režie: Pitof

Scénář: Theresa Rebeck, John D. Brancato, Michael Ferris a John Rogers podle postav Boba Kana

Hrají:

Halle Berry (Patience Phillips / Catwoman)

Benjamin Bratt (Tom Lone)

Sharon Stone (Laurel Hedare)

Lambert Wilson (George Hedare)

 

Co je na filmu „Catwoman“ tak špatné? Proč je tolik kritizovaný? Problém je možné v podstatě vidět všude. Tenhle snímek se nepovedl jako celek. Jakmile se tohle řekne o produkci, která byla považována za vysoce komerční, muselo se něco opravdu pokazit. Skoro se chce říct, že nebylo co, přece jen je to film podle komiksu, který je úspěšný, je zajímavý, jenže když se do toho pustí nevhodní lidé, je to poznat. Však si vzpomeňte na takové pecky jako „Daredevil“ nebo „Green Lantern“.

Drsná kočička.

Něco málo ke Catwoman. Je to hrdinka z batmanovského světa a se svým netopýřím protějškem se velmi často setkává. Je mezi nimi jiskření. Pro ty, kdo mají radši Marvel, tak je to něco jako setkávání Spider-Mana a Black Cat. O Catwoman není možné mluvit jako o hrdince. Ona je totiž v první řadě zlodějka. Takovou jsme ji viděli i v posledním dílu Nolanovi trilogie, ve filmu „Temný rytíř povstal“. Film „Catwoman“ nic z toho nevyužívá a prezentuje hrdinku jinak, naprosto směšně.

Asi samí neví, jestli to brát vážně.

„Catwoman“ je převyprávěním příběhu, který jsme viděli ve druhém Batmanovi od Tima Burtona. Netuším, proč se hrdinka jmenuje Patience Philips, když Catwoman je známá jako Selina Kyle. Nevím, proč si musela Halle Berry hrát na uťápnutou holku, aby se pak proměnila v zaměstnankyni sado/maso salónu. Ano, Catwoman má být sexy, ale dle mého nemusí vypadat jako někdo, kdo vám napráská bičíkem a ještě vám zakroutí bradavkami, když budete moc chtít.

Halle je sexy a na to film vsadil.

Halle Berry hraje špatně, opravdu hrozně a nechápu, jak jí tohle mohl nějaký režisér dovolit. To ti lidé nemají vkus? Pitof očividně ne. V roce 2001 udělal film „Fantom Paříže“, který byl přijat rozporuplně, ale otevřelo mu to dveře do Hollywoodu. Naštěstí si je filmem „Catwoman“ zase hodně rychle zavřel. Dlouho jsem neviděl něco, co by tak děsivě podráželo nohy celému komiksovému žánru.

Dvě generace krasavic.

Jestli jsem u filmu „Hulk“ řekl, že to je důvod, proč je komiks vysmíván, tak v případě snímku „Catwoman“ nemohu říct nic jiného, než že takové filmy jsou jen důvodem, aby byl Hollywood vysmíván. „Catwoman“ je jedno schéma na schéma, klišé na klišé a to všechno je na sebe navíc skládáno takovým způsobem, že si říkáte, jak někdo tohle mohl brát vážně. Máte rádi komiks? Tomuhle se vyhněte. Catwoman má být sexy. Sexy je na stránkách komiksu, sexy byla Anne Hathaway, ale Halle Berry tohle prostě nezvládla. Nikdo, kdo tenhle film dělal, ho nezvládl.

 

Hodnocení: 10%

Hororové knihy (komiks, vrazi)


Přidat komentář