Castlevania: 1. sezóna

60%
První sezóna není vyloženě skvělá, ale ani špatná.

Castlevania: 1. sezóna

4 díly, 2017

 

Tvůrce: Warren Ellis

Hrají: Richard Armitage, James Callis, Alejandra Reynoso

 

Jak se v případě první série ukázalo, čtyři díly jsou docela málo na to, aby dovedl seriál zaujmout a strhnout. Pokud byly zvoleny čtyři díly, myslím si, že to mělo být trochu nadupanější, mělo se toho stát trochu víc a mělo dojít k zajímavějším zvratům. Jasně, nějaké zde na konci jsou, ale stejně máte pocit, že všechno to bylo jen proto, aby se skutečný příběh teprve otevřel.

Drsná trojka.

„Castlevania“ není neznámé jméno, ale pokud jste se s ním před tímto seriálem setkali, pravděpodobně to bylo prostřednictvím videohry, kde se celá série začala psát. A v Netflixu si řekli, že zrovna tahle video hra by mohla mít potenciál pro docela dobrý seriál. Asi měla, protože jedna série se nám rozrostla na delší, a to i početnější, pokud se počtu dílů v každé sérii týká.

Hezká blond.

Tvůrcem seriálu se stal Warren Ellis, což je za mě jeden z nejlepších komiksových scenáristů. Trochu mě překvapilo, že se pustil do takového seriálu, ale vlastně proč ne. Myslím si, že to je člověk, který má rád výzvy, a do série „Castlevania“ se mu podařilo dát něco osobitého. Minimálně to, že vás seriál sem tam dokáže překvapit tím, jak je brutální. Ale však upíři mají být bestie.

Politicky vyvážené.

První série se točí kolem toho, že tu máme oblast ve východní Evropě, kterou ovládá Dracula. Ano, toho asi budete dobře znát. Ale je tu pár lidí, kteří to nechtějí nechat jen tak. Do jejich čela se postaví Trevor Belmont, jehož rod není zrovna oblíbený, ale je to právě rod, kdo se musí postavit zrůdám. A také svatým mužům, kteří se rozhodli jít si svou hodně osobitou, fanatickou cestou.

Další drsný týpek.

První série seriálu „Castlevania“ tak nepřinesla vyloženě skvělou podávanou, spíše takovou lehkou ochutnávku toho, co by ještě mohlo přijít. Postavy jsou zde nějakým způsobem dány, jsou rozvrženy jejich vztahy a až s poslední epizodou se před vámi pořádně ukazuje, co všechno se vlastně rozehrává. Ale na pořádnou hru si musíte počkat teprve s druhou sezónou. I když tedy čekat už nemusíte, protože je venku.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (upíři)


Přidat komentář