Castlevania: 3. sezóna

80%
Tentokrát dotřetice všeho dobrého.

Castlevania: 3. sezóna

10 dílů, 2020

 

Tvůrce: Warren Ellis

Hrají: Richard Armitage, James Callis, Alejandra Reynoso

 

Třetí sezóna seriálu „Castlevania“ se vydala najednou trochu jiným směrem. Než to bylo u dvou sezón předchozích., I když pravda, pokud by se to mělo nějak přirovnat, tak by se dalo říct, že má třetí sezóna trochu blíž k první, protože tempo se najednou zpomalilo, ale na druhou stranu nechybí ani neskutečná akce, jen se na ni musí sem tam trochu počkat. Ale pak to je něco!

Plánovat e smusí.

Postavy se nám v seriálu „Castlevania“ trochu rozdělily, a tak dostala každá více prostoru, protože se sledují osudy jednotlivců nebo dvojic. I když by se pořád zdálo, že těmi hlavními jsou Trevor a Sypha, není jim po třetí sezónu věnováno až tolik prostoru navíc oproti jiným postavím, které se zde vyskytují. Alucard, ale i třeba Hector mají prostoru také hodně. K čemu to směřuje?

Zlý pohled.

Jasně, sledujeme jednotlivé epizody, které se jeví nezávislé na sobě, ale stejně všechno směřuje k vyvrcholení, které se samozřejmě točí kolem Trevora a Syphy a toho že dostávají hodně speciální zakázku. Najímá si je starosta jednoho městečka, protože se zdá, že v tom městečku se děje něco, co je nad schopnosti jinak celkem sebevědomého starosty. Ano, zlo je stále mezi nimi.

Trochu rozhozený obrázek.

I když je docela zajímavé, jak dovede bát seriál „Castlevania“ civilnější, kdy se dovede zabývat jednotlivými postavami, je přemýšlivý, jsou to především akční scény, jež stojí za to. Možná si na ně sem tam docela počkáte, ale nikdy o není zklamání, naopak, budete se nad nimi rozplývat. A ta monstra... Musím přiznat, že jsem se jimi docela kochal. Krásné hororové šílení.

Hezký pejsek.

Třetí sezóna seriálu „Castlevania“ je za mě další kvalitativní nárůst oproti předchozím sériím. Jasně, možná to není tak akční jako druhá sezóna, ale pokud už na akci dojde, nic jí nechybí. A rozhodně je to ucelenější a uzavřenější než sezóna první, která prostě byla hlavně takovou ochutnávkou. Ochutnávkou, která se teď naplno rozjela. Warren Ellis, zdá se, drží těže pevně v rukou.

 

Hodnocení: 80 %

 

Hororové filmy (upíři, seriály)


Přidat komentář