Cesta (příběh na pokračování)

Trochu si na našem webu přihřeju polívčičku. Rád bych vás informoval o tom, že na svých stránkách jsem začal vydávat příběh na pokračování s názvem "Cesta". Doufám, že se bude líbit.

 

Přesně 5. září 2012 na mém blogu vyšel první díl prozaického seriálu „Cesta“. „Cesta“ by měl být příběh na pokračování, který na mých stránkách bude pravidelně vycházet. První perioda je měsíční, uvidíme, jak rychle to půjde, a jestli budu schopen periody kratší. Do konce roku ale nechám periodu měsíční, takže vás čekají ještě celkem tři díly. K dokončení prvního uzavřeného příběhu tak dojde až v únoru – nebo v lednu? – protože první příběh v tomto dlouhém cyklu má šest dílů. Těchto šest dílů nese souhrnný název „Pod padajícím nebem“.

Velký celek „Cesta“ jsem se rozhodl rozdělovat na menší části, protože mi to přijde smysluplnější, čtenář má jasný přehled o tom, kde se v příběhu nachází. Navíc se mi líbí krkolomné názvy jako „Cesta, díl první: Pod padajícím nebem, část 1“. Sám doufám, že těch dílů bude větší množství.

O „Cestě“ je dobré vědět jednu zásadní věc. Prezentuji ji na svém blogu naprosto zadarmo, je každému k dispozici ke stažení a může si ji pro sebe vytisknout. Přesto bych rád upozornil, že je to mé autorské dílo a byl bych velmi nerad, kdyby se někde šířilo bez mého vědomí. Stahujte si, čtěte si, klidně i posílejte odkaz kamarádům, ale nechte soubor na mých stránkách a případně na něj na svých odkazujte. Nepřeji si – ne bez předchozí dohody – aby byla „Cesta“ prezentována kdekoli jinde.

Tolik k nějakým právním záležitostem. Mojí největší nadějí však je, že se budete k „Cestě“ vracet, že vás tenhle zvláštní příběh, kde se promítají všechny vlivy mé tvorby, kde se spojují různé žánry, jak to mám sám rád, a kde se vždy objeví něco, co je nereálné, surrealistické, co sám obdivuji, nadchne, že o něm budete mluvit. Nemohu vám říct, jaký je to žánr. Bude to horor, bude to sci-fi, možná to bude i fantasy, nejspíš to bude i romantika a drama, sem tam snad i komedie, u které se pousmějete. Nemá smysl příběh škatulkovat, protože s tím, jak se „Cesta“ bude odvíjet, s tím se bude měnit i žánr. Vychutnávejte si tedy dílčí příběhy a já vám mohu jen popřát příjemné čtení u tohoto a snad i u dalších dílů.

První díl vyšel na www.martinstefko.cz 5. září a vy jej najdete pod tímto odkazem: Cesta, díl první: Pod padajícím nebem, část 1. Jedná se o PDF soubor.

Druhý díl vychází 3. října 2012.

Hororová tvorba (příšery, zvířata, vrazi, komedie)


Přidat komentář