Channel Zero (2016)

80%
Na začátku byla krátká creepy pasta povídka. Teď tu máme seriál od SyFy.

Channel Zero

6 epizod, 2016

Tvůrce: Nick Antosca

Hrají:

Paul Schneider (Mike Painter)

Fiona Shaw (Marla Painter)

Luca Villacis (Eddie Painter)

Luisa D’Oliveria (Amy Welch)

Natalie Brown (Jessica Yolan)

 

Dětský psycholog Mike Painter (Paul Schneider) se vrací do svého rodného městečka, protože má pocit, že ho něco volá. Nesetká se zrovna s milým přivítáním – matka ho nechce vidět, je obecně známo že měl psychotickou příhodu a jeho staří známí si o něm myslí, že je zvláštní. Popravdě, Mike jim nedává moc na výběr, protože jedna z věcí, která ho opravdu zajímá a bude se na ni ptát je Candle Cove.

Channel Zero

Candle Cove, dětský seriál, který se objevil, když byl Mike malý kluk. On i jeho bratr dvojče Eddie (Luca Villacis) ho sledovali, stejně tak ostatní děti z městečka. Pak začaly děti mizet a brzo bylo několik z nich nalezeno mrtvých. Kromě Eddieho. A teď se Candle Cove vrátila a Mike si je jistý, že byla za vraždami tehdy a něco zlého se stane i teď.

"Channel Zero" je natočený na motivy kraťoučké hororové povídky Candle Cove. "Channel Zero" jde ale většinou vlastní cestou, rozuzlení z povídky se objevuje už na konci prvního dílu a seriál pak už jen buduje širší zápletku.

Channel Zero

Mike Painter pátrá po tom, kdo natočil Candle Cove a snaží se zajistit, aby se nestalo to, co se dělo, když byl malý kluk. Lidé kolem něj mu nevěří, a když se začnou objevovat první mrtvá těla, je z Mika hlavní podezřelý. "Channel Zero" buduje běžnou cestou napětí, přidává do toho děsivý seriál, vraždící dětičky, příšeru a chladnou atmosféru, která se velmi hodí ke creepy pastě. "Channel Zero" vás nevyděsí. Z "Channel Zero" vás bude mrazit, při některých scénách budete zavírat oči, ale stejně se budete dívat dál, protože jím budete zvláštně fascinovaní.

Channel Zero

Bohužel vzhledem k tomu, že má seriál jenom šest dílů, působí poslední díly zbytečně rychle. Děj plyne pomalu, situace se nabalují, mrtvých těl přibývá, mrazivých okamžiků též, ale vysvětlení se mnohdy ztrácí na obyčejném "takhle to je". Není potřeba to vysvětlit, není potřeba, aby to kdokoliv z postav dotazoval. Tak to prostě je. U některých situací tak chybí hlubší vysvětlení. To, že člověk nechápe přesně, co se děje, sice buduje atmosféru, ale občas to nepadne na úrodnou půdu.

Channel Zero

Přesto je "Channel Zero" opravdu dobrý seriál, pokud máte radši chladné a pomalu budované příběhy. Rozhodně ho ale nedoporučuji nikomu, kdo má strach ze zubařů a zubů obecně – doteď lituju, že jsem neodešla, dokud jsem měla šanci. Jenomže na to jsem až moc chtěla vědět, co se děje.

 

Hodnocení: 80%

Hororové filmy (slasher, příšery, vrazi, seriály, děti, mysteriózní)


Přidat komentář