Charlie Charlie (2016)

15%
Prý to bude zajímavá hry... A ono ne.

Charlie Charlie

USA, 2016, 85 minut

 

Režie: Derek Presley

Scénář: Cody Berry, Derek Presley a Tom Zembrod

Hrají:

Mason Dauti (Charlie)

Abby Joy (Ryder)

Marissa Chibli (Sarah)

Aaron Green (Skeeter)

 

Americký snímek „Charlie Charlie“ tak trochu ukazuje, jak moc je to s horory v obecném měřítku špatné. Točí je moc lidí, myslí si, že na to mají, ale ono se ukáže, že dobrý horor nakonec zvládne jen pár lidí, kteří mají talent a – bohužel – asi také peníze k tomu, aby realizovaly svoje zajímavé vize. Derek Presley a jeho přátelé neměli ani peníze, ani zajímavou vizi.

Klaun. Jak... originální...

Snímek se vlastně točí kolem toho, co chtějí mnozí „hororoví“ filmaři primárně. Chtějí svoje diváky bavit, nikoli tolik děsit. A tak je horor „Charlie Charlie“ především komedií, která ale padá s tím, že ten humor prostě není moc dobrý, je spíše hodně špatný. Není to černá komedie, není to úderná komedie, jednoduše je to jen tako přehrávání, které nikoho moc nenadchne.

Že by jatka?

V hlavní roli filmu „Charlie Charlie“ máme týpka, který vede něco jako dům hrůzy, ale prostě je to jen další směšná ukázka toho, jak levně je možné hrůzu provozovat. Chodby s potrubím, místnosti, kde je málo světla, prostě klasika. A tenhle týpek se rozhodne, že do domu pozve partu mladých, aby si zde zahráli hru „Charlie Charlie“. Asi je celkem jasné, že se tahle hra zvrtne.

Hodně ... červené.

V domě hrůzy začne skutečná hrůza, dojde k nějaké té první vraždě, pak jsou zde další, nikdo si nemůže být jistý, že to pro něj skončí dobře. Prostě celkem jasná šablona, která vás nemá čím překvapit. U takových filmů prostě jen čekáte, jestli v nich bude něco navíc, třeba dobré triky, nápadité vraždy nebo ten dobrý humor, když už je to komedie. Bohužel tady se nesešlo nic.

Pěkný... knírek.

Americký snímek „Charlie Charlie“ je odvarem mnohokrát viděného, je to film bez nápadu, který si tvůrci natočili prostě proto, že jim to přišlo jako docela dobrý nápad. Asi fakt neměli co dělat a chtěli zabít čas. Bohužel tím hodinu a půl zvládnout zabít i někomu jinému. Jsou rozhodně lepší způsoby, jak ten čas strávit, protože sledování tohoto filmu vám prostě nic nedá.

 

Hodnocení: 15 %

 

Hororové filmy (slasher, survival, vrazi)


Přidat komentář