Cherry Tree Lane (2010)

40%
A to všechno začalo klidnou večeří.

Cherry Tree Lane

Velká Británie, 2010, 77 minut

 

Režie: Paul Andrew Williams

Scénář: Paul Andrew Williams

Hrají:

Rachael Blake (Christine)

Tom Butcher (Michael)

Jumayn Hunter (Rian)

Ashley Chin (Asad)

 

Britský snímek „Cherry Tree Lane“ není vyloženě špatně natočené home invasion, ale je to takové přímočaré, při jeho sledování si budete říkat, proč to vlastně někdo točil, vždyť tohle není nic nového, nic to nepřináší a je to až moc to, co očekáváte. A bohužel to není až tak explicitní, jak byste chtěli. A to je na filmu největší škoda. Z mého pohledu musí tvůrci zajít dost daleko, aby v tomto žánru zaujali.

Důležité dveře.

Ani dějově není snímek „Cherry Tree Lane“ nějak moc překvapivý. Prostě se jede na jednoduchost, v které je – pravda – síla, ale v některých případech je toho prostě málo, co může filmu dát. A to platí i v případě „Cherry Tree Lane“. Nic moc to snímku nedalo. A co konkrétně? No jednoduše to, že do domu manželského páru vtrhne nezvaná trojice mladých gangsterů.

Násilný film je.

Mladíci pár uvězní, aby jim postupně odhalili, o co jim vlastně jde. No, postupně... Vlastně to až tak postupné není, prostě jim řeknou, že s nimi jejich synáček trochu vyjebal, a tak se chtějí pomstít na nich, na rodičích, kteří vychovali toho bonzáckého parchanta. To se jim docela povede, protože dobrou hodinu je rodina skoro k nepoužití, až pak se jim podaří vzedmout vlnu odporu.

Chlapíci nejsou milí.

Když se tak na film „Cherry Tree Lane“ podíváte, on je vlastně docela krvavý a drsný, jen si to nechává na určité fáze. Hlavně na konci to je krvavé skutečně hodně a na to, že to je vlastně místy opravdu jen umělá krev, ty scény vypadají pěkně hnusně. Jenže je toho málo. Za hodinu se toho více odehraje v detailních záběrech na svázaného muže než na cokoli jiného. A to opravdu až tak zajímavé není.

Takhle ho uvidíte většinu doby.

Britský snímek „Cherry Tree Lane“ je takové celkem nezáživné home invasion, které může zaujmout především ty, kdo nemají s žánrem mnoho zkušeností, ale chtějí mu dát šanci, chtějí se mu věnovat. Jsem si jistý, že takové diváky film zaujme. Těm, co tenhle žánr mají rádi, také něco řekne, ale nemyslím si, že vyloženě naplní jejich potřebu po něčem skutečně zajímavém a hlavně drsném.

 

Hodnocení: 40 %

 

Hororové filmy (mučení)


Přidat komentář