Chilling Adventures of Sabrina: 1. sezóna

70%
Nová Sabrina je celkem zajímavá.

Chilling Adventures of Sabrina: 1. sezóna

11 dílů, 2018

 

Tvůrce: Roberto Aguirre-Sacasa

Hrají: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Lucy Davis

 

Sabrina rozhodně není čarodějka, kterou bych nějak víc sledoval, ale byl jsem docela zvědavý na to, jak se s novou verzí popral Netflix. Dalo se tak nějak čekat, že v dnešní době to bude trochu moderní, bude to celkem drsné, ale stejně vás dovede seriál „Chilling Adventures of Sabrina“ mile překvapit. Alespoň ve chvíli, pokud jste hororovými fandy a nevadí vám trochu toho hnusného.

Takové milé...

První sezóna seriálu „Chilling Adventures of Sabrina“ se zaměřuje na to, že Sabrina ve věku 16 let zjišťuje, že je nejen čarodějkou, ale že se musí rozhodnout, jestli jako napůl člověk, napůl čarodějka zůstane ve světě lidí, anebo se přesune do slova čarodějů a začne studovat magii. Rozhodování není jednoduché, a tak není jednoduchý ani výsledek toho, co vlastně přijde.

Většinou...

První jedenáct dílů seriálu vás zavede do zajímavého světa, který má něco z Harryho Pottera, tam se asi srovnání neubráníte, ale „Chilling Adventures of Sabrina“ jde trochu dál, je temnější, a to hlavně v projevech násilí a především v maskách. Tady sem tam uvidíte něco, co ani v Harrym Potterovi nenajdete. A to je dobře, hororový seriál by měl být místy přece jen trochu nechutný.

A pak zase maškarní.

Seriál „Chilling Adventures of Sabrina“ není děsivý, to zrovna ne, ale jde mu o vyprávění příběhu, který nás chce někam zavést. Vlastně všechny série jsou jeden velký příběh, který se neustále někam posouvá, což je rozhodně velmi příjemné na sledování, protože na konci série máte otevřený konec a jste zvědaví na to, jak to dopadne. Stane se tedy Sabrina čarodějkou naplno, anebo zůstane ve světě lidí?

A zase milo.

První sezóna seriálu „Chilling Adventures of Sabrina“ je velmi příjemná v tom, že vlastně pořádně nevíte, co máte očekávat, nevíte, jak se postavy v příběhu vyvinou, jak se vyvine samotný seriál, jestli bude něčím drsnějším, anebo to bude teen. Seriál „Chilling Adventures of Sabrina“ se drží na pomezí. Erotické scény jsou tu až trapné, ale pokud jde o drsnost... No, to je jiná. A navíc je to cool.

 

Hodnocení: 70 %

 

Hororové filmy (duchové, příšery, vrazi)


Přidat komentář