Chop Shop (2018)

20%
Ani tyhle hororové povídky se moc nepovedly.

Chop Shop

USA, 2018, 82 minut

 

Režie: B. A. Lewandowski, Tony Wash a Robert Patrick Stern

Scénář: Johnny Hlousek, Jeremy Silva a Tony Wash

Hrají:

Willy Adkins

Annelyse Ahmad

Ellie Church

Renee Domenz

 

Povídkové horory moc nemusím. Přiznám se, že ty skutečně dobré, jsou staršího data, kde hrály ještě nějaké ty hororové legendy. Nové povídkové horory mě tolik nebaví, protože jsou většinou na jedno brdo. Buď jsou hodně nezávislé a celkem jim to škodí anebo se snaží být na efekt, hodně krve, rádoby humor, a to je snad ještě horší. Není výjimkou, že se obojí může spojit v jednom filmu. Takovým příkladem je třeba snímek „Chop Shop“.

Tak už sedí a můžeme pouštět.

Americký film „Chop Shop“ má i další distribuční název, kterým je „Skeletons in the Closet“. Pořád ale jeden a ten samý film a pořád jeden a ten samý špatný film. Jiné jméno nic nezmění a já si popravdě ani nejsem jistý, které je lepší. „Chop Shop“ je pak série hororových povídek, kterou si pouštějí manželé v rámcovém příběhu tohoto filmu. Ano, rámcový příběh zde skutečně najdete.

Znudění budete taky.

Rámcový příběh je skutečně jednoduchý, ale snaží se zaujmout. Sledujeme vdovu, která se připravuje na večer se svým manželem. Ano, asi je celkem jasné, co naznačuji. Manžílek je trochu po smrti a podle toho vypadá. Maska ale mohla být rozhodně lepší, zajímavější. Takhle vypadá skoro jako zombie z „Plants vs. Zombies“. A ne, nemyslím to rozhodně nijak pochvalně.

Aspoň pěkná grafika.

Tahle dvojice se dívá na sérii povídek nahraných na videokazetě – také na čem jiném, že? Já jsem v reálu kazetu naposledy pouštěl tak před deseti lety, ale budiž, někdo si na nich asi ještě zakládá. A svoje kouzlo mají, o tom žádná. Příběhy na téhle kouzlo postrádají. Nejsou vždy špatně natočené, chvílemi je to celkem fajn, ale není zde ani jedna povídka, která by vás dokázala skutečně dostat.

Áá, manžílek taky kouká.

Americký snímek „Chop Shop“ je ukázkou toho, že nápady v hororu jsou dost vyčerpané, ale tvůrci se nebojí je neustále dokola recyklovat, snad v naději, že oni je pojmou trochu jinak, že oni budou trochu vyčnívat. Ve snímku „Chop Shop“ bohužel moc nevyčnívají, je to místy celkem fajn odvedená práce, ale dějově jsou kousky spíše slabší, najednou končí a vy z toho nějaký extra zážitek nemáte.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (zombie, duchové, vrazi)


Přidat komentář