City of Dead Men (2014)

20%
Město mrtvých je takové... mrtvé.

City of Dead Men

USA, Kolumbie, 2014, 87 minut

 

Režie: Kirk Sullivan

Scénář: Andrew Poston

Hrají:

Diego Boneta (Michael)

Jackson Rathbone (Jacob)

Maria Mesa (Melody)

 

„Město mrtvých mužů“ zní docela zajímavě, minimálně jako název, ale jakmile jednou divák zjistí, co se pod tím názvem skrývá, tak nějaké moc velké nadšení nepřichází, spíše se dostaví zklamání z toho, že se tenhle snímek jeví o ničem, scenáristicky překombinovaný a v konečném důsledku nijak zajímavý. Přitom se to ale tváří jako něco, co by vám toho chtělo hodně dát.

Démonický Jackson Rathbone.

Michael (Diego Boneta) je týpek, který si tak nějak klidně žije na kolumbijské ulici bez toho, aby někam směřoval, aby měl skutečné ambice, aby se chtěl kamkoli posunout. Ale jednoho dne si řekne, že by to možná mělo jít trochu líp. A zrovna potkává Melody (Maria Mesa), která mu hodně změní život. Od setkání s ní už vlastně není vůbec nic tak klidné jako doposud.

Co to je za dveřmi?

K těm změnám pak ještě bylo nezbytně nutné, aby Michael navštívil klub, v nějž se proměnila bývala psychiatrická léčebna. Zde poznává Jacoba (Jackson Rathbone). Ten zasáhne do jeho života možná ještě více než sama Melody. Nejprve je to trochu psychedelické, pak zde jsou nějaká odhalení, která b nás měla šokovat, ale v konečném důsledku je to velká scenáristická otrava.

Hlavní hrdina se cítí hodně ztracený.

Jsou zde scény, kde by si měl divák říct: „No ty bláho!“ Nebo něco podobného. Jenže ani při jedné scéně si nic takového neřekne. Spíše mu bude padat hlava únavou z toho, jak se to vyvíjí a jak je to vlastně bez nápadu. Jak se scenáristé tvoří vytvořit zápletku tam, kde žádná neměla být, kde vytahují minulost, která měla zůstat spát. Všechno přichází ve špatnou chvíli, všechno je otrava.

Že by bylo po něm?

Americko-kolumbijský snímek „City of Dead Men“ ukazuje, že ta krize amerického hororu se snadno přenese i do míst, která by mohla mít své vlastní pojetí, která by mohla být originální. Ale tohle je nudná americká scenáristická šablona, která je napasovaná do relativně zajímavého prostředí které je ale trestuhodně nevyužito. Jackson Rarthbone se snaží o zajímavou postavu, ale scénář ji nakonec stejně odpálkuje.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (vrazi, mysteriózní)


Přidat komentář