ClownTown (2016)

20%
Hodně slabý klaunský horor.

ClownTown

USA, 2016, 86 minut

 

Režie: Tom Nagel

Scénář: Jeff Miller

Hrají:

Brian Nagel (Brad)

Lauren Compton (Sarah)

Andrew Staton (Mike)

Katie Keene (Jill)

 

Klauni jsou vděční jako postavy v hororech, bohužel v posledních letech se ukazuje, že jsou vděční až moc a filmy s nimi točí tvůrci, kteří by se možná na jakýkoli horor měli vykašlat. Tom Nagel bude jedním z nich. Jako herec se profiloval jen v pár špatných filmech, a tak si řekl, že si natočí snímek vlastní, kam do jedné z hlavní rolí obsadí svého bratra Briana, aby to byl pěkně rodinný snímek.

 Pořádná záda.

Scénář k filmu napsal Jeff Miller, což sice není původně herec, pár scénářů už na svém kontě má, ale ani v jednom případě to není nic, co by stálo za pozornost. Taková „The Burning Dead“ může mluvit za vše. Ani ve filmu „ClownTown“ neukazuje žádnou originalitu nebo schopnost zaujmout příběhem. „ClownTown“ popravdě nezaujme vlastně ničím. Je to klišé na klišé.

 Tři kámoši.

Hned od začátku je to klasická scéna za klasickou scénou. Skupina lidí se vydává na cestu. Skončí v nějakém zapadákově, kde není jasné, jak se dostat na nějakou silnici. V době GPS je to divné, ale ok, zeptají se v místní jídelně. Tam narazí na nějakého burana, jehož přítomnost ale velmi rychle končí. Pokračují v cestě, ale jedna z žen ze skupiny zjistí, že ztratila telefon. Následující chování postav nemá moc logiku, ale to je taky hororové klišé.

 Že by inspirace Jokerem?

Skupina se vydává do nějakého města, které je po cestě, kde by měl čekat člověk, který telefon našel. Na první pohled je ten člověk divný už jen tím, jak mluví. Městečko, kde se skupinka ocitne, je prázdné. Když tu se náhle začnou objevovat nějací lidé. Většina jich má na ksichtě bílý mejkap a hodně roztažené úsměvy. Zabíjení může začít, a že to je po hříchu nudná podívaná.

 Ano, nehrají tam jen klauni.

„ClownTown“ má každou scénu takovou, že si budeme myslet, že jste všechny někde viděli. Má to něco z „Texaského masakru motorovou pilou“, najdete zde scény, které vám připomenou „Dům voskových figurín“ (ten zatím poslední), najdete zde něco i z dalších nových hororů. A k tomu klauny, kteří jsou děsiví, jsou to pořád klauni, ale to neznamená, že vás to bude jakkoli bavit.

 

Hodnocení: 20 %

Hororové filmy (slasher, survival, vrazi)


Přidat komentář