Come to Daddy (2019)

60%
Název zní jako porno, ale tak to není.

Come to Daddy

Irsko, Kanada, Nový Zéland, USA, 2019, 96 minut

 

Režie: Ant Timpson

Scénář: Toby Harvard a Ant Timpson

Hrají:

Elijah Wood (Norval Greenwood)

Stephen McHattie (Gordon)

Garfield Wilson (Ronald Plum)

Madeleine Sami (Gladys)

 

Třicet let svého otce neviděl. To je docela dlouho na to, když si vezmete, že se jedná ještě o mladého člověka, kterému je přes třicet. I když pravda, Elijah Wood trochu mate tělem, což je pro něj typické. Jemu prostě těžko budete hádat věk, protože má neustále poměrně dětské rysy. Ale my už dávno víme, že chlapec má rád horor a také víme, že se objevuje v hororech většinou minimálně dobrých.

Proč je v autě?

A takový je i snímek „Come to Daddy“. Je to dobrý horor, jen mu něco chybí k tomu, aby byl skutečně skvělý. Přitom to východisko není vůbec špatné, hlavně proto, že netušíte, o čem to vlastně bude, jak se to vyvine, co tam bude za zlo a v jaké podobě se asi bude skrývat. A ano, může to být pak zklamání, může to být něco, co vám nesedne, ale také to je něco, co se nezastaví a jede do konce. A to i s nějakými emocemi.

Zažije krušné chvíle.

Norval Greenwood (Elijah Wood) tedy jede navštívit svého otce, s nímž se neviděl třicet let. Je to dlouhá doba a určitě si budou mít co říct. I když je pravdou, že Norval je z toho setkání dost nervózní. Stejně tak je ovšem zvědavý, protože to byl otec, od něhož vzešla iniciativa, že se se svým synem chce setkat. A když už nic jiného, prostředí jejich setkání vypadá hodně zajímavě.

A bude se schovávat.

Otec žije v chatě u moře, krajina je tu krásná, je to skoro samota, je tu klid. Může se zde stát v podstatě cokoli. A také se stane. Vývoj snímku „Come to Daddy“ se na začátku rozhodně nedá předvídat, i když nutno říct, že když konečně dojde k pochopení, nic velkého za tím není, což ale rozhodně neznamená, že by film přestal bavit. Už jde jen o to, kdo se vlastně dostane do konce.

Ale oni ho najdou.

Koprodukční snímek „Come to Daddy“ ukazuje, že horor může přicházet pozvolna a že v lesích se prostě skrývá něco zlého, ať už je to paranormálního charakteru, nebo nikoli. A Elijah Wood nám dokazuje, že z hlediska žánrového má celkem čuch na zajímavé snímky, minimálně z toho pohledu, že si vybírá kousky, které nenudí. A to platí i o filmu „Come to Daddy“.

 

Hodnocení: 60 %

 

Hororové filmy (survival, vrazi)


Přidat komentář