Curon: 1. sezóna

50%
Zajímavý seriál, který vás dovede uhranout jedinou kostelní věží.

Curon: 1. sezóna

7 dílů, 2020

 

Tvůrce: Ezio Abbate, Ivano Fachin, Giovanni Galassi

Hrají: Luca Lionello, Federico Russo, Margherita Morchio

 

S hororovými seriály to na Netflixu není vůbec špatné, vlastně jich je docela dost a je velmi příjemné, že se díky nim můžeme podívat na to, jak jsou hororové seriály natáčeny v různých zemích světa. Se seriálem „Curon“ se podíváme do Itálie, kde tvůrci našli jednu rozhodně zajímavou lokaci, která k hororovému žánru sedí naprosto dokonale. A není moc daleko, na severu Itálie.

Docela zdrchaná.

Tuhle lokaci našli v severní Itálii, konkrétně v Jižním Tyrolsku, kde se nachází městečko Curon Venosta, které je známé i pod německým jménem Graun im Vinschgau. Nejedná se o velké město, populace obyvatelstva je po 3 000 jedinci, ale na tomhle místě je rozhodně něco zajímavého. Konkrétně je to jezero Reschen, které je ve skutečnosti přehradou vytvořenou v polovině minulého století.

To pozadí...

Jezero bylo vytvořeno jako přehrada, což vedlo k tomu, že byla zaplavena určitá oblast, která do té doby zaplavena nebyla. Konkrétně se jednalo i o oblast, kde dříve byla vesnice Graun. Ta měla i kostel. A tak nějak se stalo, že když byla oblast zaplavena, kostel, respektive jeho věž, zůstala trčet nad hladinou jezera. Městečko Curon Venosta má tuhle zajímavost i ve své erbu.

Jde se do akce.

Do tohohle městečka se stěhuje žena se svými dvěma dětmi. Ona se zde narodila a vyrůstala, ale pak se odstěhovala. Podle všeho k tomu měla důvody, ale se svými dvěma dětmi, dvojčaty, která jsou skoro už za pubertou, ale to neznamená, že by to s nimi bylo jednoduché. Spíš naopak. A to se ještě mají odhalit tajemství z matčiny minulosti, která je stáhnou do víru temných událostí.

Tohle místo by stálo za návštěvu.

První sezóna seriálu „Curon“ se zaměřuje na jedno velmi specifické, podivné městečko, které má svoje temné postavičky, osudy, které nejsou vždy pěkné. Ale cílem seriálu není vyloženě děsit, je to spíš ona depresivní atmosféra, která zde hraje prim, ta spolu se skutečností, že vlastně pořádně nevíte, co se zde děje a postupně to teprve odhalujete. Bohužel to může být chvílemi celkem nuda.

 

Hodnocení: 50 %

 

Hororové filmy (mysteriózní)


Přidat komentář