Cut! (2014)

35%
Dva tupci se pustí do snuffu. Nebo tak něco.

Cut!

USA, 2014, 101 minut

 

Režie: David Rountree

Scénář: David Banks a David Rountree

Hrají:

Sam Scarber (Bezďák)

Dahlia Salem (Chloe Jo)

David Banks (Lane Hayes)

David Rountree (Travis Simon)

 

Nechápu, co se filmaři snaží docílit tím, když do popředí dají hlavní hrdiny, které budete od první minuty nesnášet. Nemohu si pomoct, ale proč bych se měl více jak hodinu a půl dívat na dva chlápky, kteří mě od pohledu iritují, a není na nich nic zajímavého. Ale opravdu lautr nic. Přesně tohle je případ Lana (David Banks) a Travise (David Rountree), kteří se dají dohromady, aby natočili film.

 Prostě si vyjedou.

Oba dva chtějí prozkoumávat to, co je všechno možné natočit a čeho je možné docílit. Takže pro ně není problém i trochu větší reálnost, a to samozřejmě směrem k násilí a explicitnosti. Nejprve si najmou prostitutku, aby jí trochu vylekali. K tomu použijí bezdomovce, jenž má hrát zabijáka, jež je vystraší a pokusí se prostitutku zabít. Jenže v tu chvíli se něco zvrtne. Zle zvrtne.

 Některé holky tohle nemusí.

Samozřejmě, že dojde k ukončení života prostitutky. Prostě to trochu nevyšlo a nápad s vylekáním se přeměnil v nápad se zabitím, které je zachyceno na kameru, anebo alespoň zachyceno být mělo. Jenže to také tak úplně nevyšlo. Ta dnešní technika... To je prostě zlo. Jenže venku je dost lidí, kteří se nechají ukecat k tomu, aby hráli ve filmu anebo šli alespoň na casting. Takže potenciálních cílů je ještě dost.

 Bude párty!

Lane se rozhodne, že by chtěl skutečně natočit smrt, a tak si najme bezďáka ještě jednou, překecá jednoho chlapíka ze štábu, s nímž normálně dělá, že by bylo fajn zkusit natočit nějaký explicitní film, no a pak už se vyřádí. Je to trochu přímočaré, ale finále „Cut!“ trochu zachraňuje, protože je to zamotanější, než by se na první pohled zdálo. Jenže ona i ta pointa se dá celkem brzy odhalit.

 Bezďák to jistí.

Snímek „Cut!“ je špatný film s celkem dobrou myšlenkou, která ale není moc originální a bohužel je velmi zle provedena. Casting na film byl jednoduchý a scénáristé se prostě obsadili do role hlavních postav. Právě oni ale sráží vyznění filmu dolů, protože prezentují postavy, které jsou otřesné, a já jsem doufal, že jejich cesta skončí co nejdříve. K tomu bohužel nedošlo a já jsem se smířil s tím, že potenciál zůstal nenaplněn. Pokud tam vlastně potenciál vůbec byl.

 

Hodnocení: 35 %

Hororové filmy (gore, vrazi)


Přidat komentář