Day of Reckoning (2016)

20%
Na Zemi jsou monstra z jiné dimenze. Je možné se jim ubránit?

Day of Reckoning

USA, 2016, 85 minut

 

Režie: Joel Novoa

Scénář: Gregory Gieras

Hrají:

Jackson Hurst (David)

Heather McComb (Laura)

Jay Jay Warren (Tyler)

Hana Hayes (Maddy)

 

Z nějakého důvodu jsem z fotografií pro tento film získal dojem, že tu budou celkem pěkná monstra, že to CGI provedení vlastně nevypadá tak blbě. Jenže je očividně pořádný problém vidět fotografie z filmu a pak film samotný. Ten rozdíl je skoro nepopsatelný. Samozřejmě, že v reálů jsou tay triky otřesné a jen sráží dojem z celého filmu, který už tak nepřináší nic světoborného.

Příšerky.

Uběhlo patnáct let od chvíle, kdy se vědcům na Zemi podařilo rozpoutat peklo. Snad otevřeli cestu do nějaké jiné dimenze, snad se jim povedlo něco trochu jiného. Prostě to ale vedlo k tomu, že se na Zemi začala objevovat monstra. Anebo démoni. Anebo tomu říkejte, jak chcete, je to celkem jedno. Důležité je, že to skončilo. Anebo je všechno trochu jinak a svět se musí znovu bát?

Příšerky.

Bé je správně, samozřejmě, a my zjišťujeme, že lidé se pořád musejí být a musejí si najít místo, kde apokalypsu, či co se to n ně řítí, přežijí. V hlavní roli pak máme rozvrácenou rodinu, která se musí nějaký způsobem znovu spojit, aby společně čelila hrůze, jež přichází. A hlavně se musejí dostat do nějakého krytu, kde budou schopni existovat delší dobu, protože na povrchu to vypadá docela zle.

Příšerky.

Snímek „Day of Reckoning“ je klasické SyFy béčko. Bohužel v tomto případě to znamená spíše všechno negativní. Je strašná škoda, že v tomto případě nebyly použity lepší triky, že se prostě hraje na to, aby to bylo levné a špatné za každou cenu. Přitom ta monstra tu mají docela potenciál, bylo by možné s nimi natočit něco zajímavého a děsivého. Ale ne v tomto případě.

Příšerky.

Americký film „Day of Reckoning“ je jen dalším kouskem, kterým se SyFy snaží zaplnit hodinu a půl vašeho drahocenného času v případě, kdy nemáte opravdu nic jiného, na co byste mohli kouknout. Je to škoda, v tomhle filmu byl potenciál, i když už sám příběh je jednoduchý a místy až tragicky nudný. Ale z příšer se dalo něco vykřesat. Nakonec se ani to nepovedlo.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (příšery, béčka, survival)


Přidat komentář