Dead Girls (2014)

20%
Tři povídky o mrtvých ženách. Jedna jako druhá.

Dead Girls

USA, 2014, 91 minut

 

Režie: Neal E. Fischer a Del Harvey

Scénář: Neal E. Fischer, Del Harvey, Drake Linder, Del Lowry a David Nevarez

Hrají:

Jessica Oberhausen (Alice)

Joseph Luis Caballero (Chavo)

Rebecca Mullins (Robin)

Aubrey Joyce Tunnell (Suzy)

 

Líbí se mi, když se zvolá nějaké téma a pak na něj tvůrci vytvářejí různé příběhy. Tohle je i případ snímku „Dead Girls“, kdy je asi celkem logické, že podle názvu jsou tématem mrtvé holky, které se zde objevují. Téma svádí k tomu, aby byl každý příběh pojat odlišně a specificky. Jenže tohle se v případě snímku „Dead Girls“ ani trochu nepovedlo a vše je jak přes kopírák.

Tyhle moc mrtvě nevypadají.

Povídkový film „Dead Girls“ se skládá z celkem tří povídek, které jsou jedna jako druhá. Dojde zde k tomu, že holka nějakým způsobem umře, ale to pro ni není konečná, protože se následně vrací, aby se za čin, který na nich byl spáchám, pomstily. A to je všechno. Skutečně, ani jeden ze tří příběhů v sobě nemá nic navíc, co by dokázalo diváka protáhnout celým relativně dlouhým filmem.

Tetování je napořád...

Jeden by si myslel, že film bude alespoň originální v tom, jak holky umřou, ale na „Dead Girls“ je v tomhle případě až moc vidět, že jsou snímkem nízkorozpočtovým a příliš se nekoukalo na kvalitu, ale prostě aby se to nějak udělalo. První holka tak umírá po konfliktu se svým násilnickým přítelem, což ale vyznívá nudně jako nehoda, další při zasvěcování do sesterstva, ale opět to vyznívá jako nehoda, až poslední v kostele, když se dostane do nečekaného křížku s knězem.

Pěkná prdelka.

Ani jedna smrt není ve filmu „Dead Girls“ skutečně zajímavá a bohužel podle toho se dá odhadovat i to, jaký bude další průběh. A je tomu skutečně tak. Ani následné dění není skutečně zajímavé a spíše se vleče, už jen s nadějí čekáte na to, jestli další povídka bude o něco lepší. A pak zjistíte, že nikoli, že je to pořád jedno a to samé, pořád všechno na jedno brdo.

Že by budoucí mrtvá žena?

Americký snímek „Dead Girls“ pro mě byl zklamáním, kdy jsem si myslel, že by alespoň jedna povídka mohla trochu vyniknout, ale ukázalo se, že ani jedna ze tří povídek v sobě nemá nic, co by dokázalo strhnout. Kdyby tvůrci natočili jen jednu jako krátký film a hodili ji rovnou na YouTube, asi to bude lepší než točit tři variace, které jsou na jedno téma a jsou všechny stejné.

 

Hodnocení: 20 %

 

Hororové filmy (béčka, vrazi)


Přidat komentář